Comcast wil CNN International uitdagen met NBC Sky World News
23-01-2020 16:27:00 | Door: David de Jong | hits: 2243 | Tags:

Comcast, eigenaar van onder meer NBC, NBCUniversal en Sky wil vanaf zomer 2020 de wereldwijde nieuwsdominantie van CNN International aanvechten met de lancering van NBC Sky World News. Dit bericht de Financial Times. Ook wordt met het nieuwskanaal de concurrentie aangegaan met zenders als BBC World News, Al Jazeera, France24 en Euronews.

 

Het nieuwe kanaal zal de krachten van het Amerikaanse NBC News combineren met de nieuwsvoorzieningen van het Britse Sky News en kan putten uit de journalsitieke krachten van onder meer het Italiaanse Sky TG24, Sky News Arabia, het Amerikaanse MSNBC en het wereldwijde netwerk van het zakennieuwskanaal CNBC die allen onderdeel zijn van Comcast/NBC. Comcast/NBC heeft overigens ook een deelneming van 25 procent in Euronews, waar het oorspronkelijk ook soortgelijke plannen had die op een lager pitje lijken te zijn gezet. NBC Sky World News kan bouwen op een gecombineerd personeelsbestand van 3500 mensen en zou 100 tot 200 mensen aannemen voor de zender zelve.

 

Bij de lancering zal het nieuwe kanaal 130 miljoen huishoudens bereiken. Mogelijk zal het de internationale distributie van de Britse nieuwszender Sky News buiten het Verenigd Koninkrijk innemen.  NBC Sky World News zal gevestigd worden in de Londense kantoren van Sky News.

 

Het nieuwe kanaal zal zich meer op nieuws dan op analyses en commentaren richten en zich daarbij ook via mobiel, internet en sociale media profileren. Nieuwskanalen zijn meestal vrij beschikbaar via distributieplatforms op internet, kabelnetwerken, IPTV-providers, satelliet en mobiel. Dit betekent dat de kosten al snel oplopen. Zo draait BBC World News een operationeel verlies.

 

In Nederland kent Sky News nauwelijks distributie. Sinds de overname van Sky door Comcast, is Comcast in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië sinds 2018 een zeer relevante speler geworden. In de Verenigde Staten bokst Comcast/NBC naast CNN vooral op tegen het goed presterende FOX News dat nog steeds in handen is van Keith Rupert Murdoch.

 

www.skynews.com

www.nbcnews.com

www.skygroup.sky
www.nbcuniversal.com

www.comcast.com


 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie