Complex NL haalt YouTube-format spelshow over hiphop naar Nederland
06-04-2022 15:37:00 | Door: David de Jong | hits: 896 | Tags:

YouTuber, rapper en acteur Défano Holwijn presenteert de spelshow over hiphop Red Bull Rap Champs.

Urban lifestyle-platform Complex NL (van Just Another Media Network) haalt daarmee het YouTube-format Red Bull Rap Jeu uit Frankrijk naar Nederland. In de spelshow nemen twee duo’s uit de rapmuziek het in meerdere quizonderdelen tegen elkaar op op het gebied van vakkennis.

Défano Holwijn loodst samen met co-host Litciano Horb (bekend als 4shobangers) de deelnemers door vier rondes met interactieve spellen. Daarbij draait het niet alleen om kennis van rap en hiphop maar ook om humor en originaliteit. In sommige quizonderdelen krijgt juist het foutste antwoord de meeste punten.

Défano Holwijn: "Zo’n programma als dit is natuurlijk vragen om problemen. Dat maakt het zo mooi. Ik heb gehuild van het lachen tijdens de opnames. Sommige gasten zijn écht heel fanatiek."

Meest beluisterde muziekstijl onder jongeren

Met de spelshow willen Complex NL en Red Bull een groot, jong publiek bedienen. Défano Holwijn: “Rap is de meest beluisterde muziekstijl onder jongeren in Nederland, maar daar wordt door televisiemakers niks serieus mee gedaan. Met Red Bull Rap Champs willen we deze verwaarloosde doelgroep het vermaak bieden waar die al lang op wacht.”

In de eerste aflevering van de spelshow nemen Samuel Sekyere (Bokoesam) en Jacin Koot (Jacin Trill) het op tegen Luciano Jafari Mehrabady (Qlas) en Quivaughn Joël Jordan (Vic9). Elke twee weken tot en met 18 mei verschijnt er op woensdag een aflevering. Van 15 juni tot en met 10 augustus 2022 verschijnen er ook weer vijf afleveringen.

www.justanothermedianetwork.com
www.complexnl.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie