Concertgebouworkest iedere zondagochtend te zien bij RTL Z
01-04-2020 11:25:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2073 | Tags:

Vanaf zondag 5 april is er wekelijks een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest op tv te zien: om 10:30 uur zendt RTL Z een concertregistratie uit.

De uitzendingen worden kort ingeleid door Dominic Seldis, de Britse solocontrabassist van het Concertgebouworkest die ook bekend is van onder meer het tv-programma Maestro. Op 5 april, de dag dat het orkest Johann Sebastian Bachs Matthäus-Passion zou uitvoeren, gaat de reeks bij RTL Z van start met een uitvoering uit 2012 van datzelfde werk onder leiding van Hongaarse dirigent Iván Fischer.

Het Groot Omroepkoor, het Nationaal Jongenskoor en diverse solisten onder wie tenor Mark Padmore (evangelist) en bas Peter Harvey (Christus) verleenden hun medewerking. Op zondag 12 april volgt een concert met werken van Mozart, Beethoven en Tsjaikovski onder leiding van John Eliot Gardiner.

Dominic Seldis: “Uit elke moeilijke situatie herrijst iets positiefs. En de concerten die wij via RTL Z gaan uitzenden zijn het meest positieve dat ons orkest te bieden heeft, want muziek brengt altijd troost. De combinatie van het orkest, in een geweldige concertzaal én prachtige muziek is de perfecte manier om de tijd binnenshuis door te brengen.” 

www.rtl.nl
www.rtlz.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie