Cupido Ofzo van start
24-08-2021 14:33:00 | Door: David de Jong | hits: 1041 | Tags:

In het programma Cupido Ofzo gaan mensen met autisme, een licht verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenaandoening op zoek naar de liefde. Wendy van Dijk en Leonie ter Braak helpen deze bijzondere kandidaten: zij sturen hen naar speciale dates. Daarbij horen een romantische picknick met een fantastisch uitzicht, een exclusief diner aan het strand of een foodtruck met Italiaanse lekkernijen in het park.  

In het dagelijks leven is het vinden van de juiste partner voor veel mensen al een moeilijke opgave. Laat staan voor deze bijzondere mensen. Voor hen is het een nog grotere uitdaging om de ideale man of vrouw te vinden. In Cupido Ofzo geven Wendy en Leonie deze kandidaten alle aandacht en zorg, en richten zich volledig op het laten slagen van de eerste date. Daarna is het aan de kandidaten zelf. Op de achtergrond blijven Wendy en Leonie als steun en toeverlaat aanwezig. 

Leonie ter Braak: “Onze kandidaten staan zelfstandig in het leven, maar zijn daarbij wel vaak afhankelijk van hun ouders, familie of professionele hulpverlening. Door de coronacrisis hebben mensen met een beperking het veel zwaarder en dan wordt eenzaamheid een nog groter probleem. Daarom willen wij graag deze kandidaten op weg helpen in het vinden van liefde en vriendschap.”

Wendy van Dijk: “In Cupido Ofzo willen wij onder meer de mogelijkheden en het doorzettingsvermogen van onze kandidaten in beeld brengen bij de kijker thuis. De bijzondere verhalen die zij ons vertellen over hun zoektocht naar liefde, relaties en vriendschap verdienen het om gezien en gehoord te worden. Dit geeft een ander, positiever en vollediger beeld van onze kandidaten.”

Er doen zeven kandidaten mee en het programma bestaat uit zes afleveringen.

Cupido Ofzo wordt geproduceerd door Simpel Zodiak - een label van Banijay Benelux - en is gebaseerd op het succesvolle, gelijknamige Belgische format.

Foto: William Rutten

www.sbs6.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie