DAZN start in Nederland en nog 199 landen
12-03-2020 14:47:49 | Door: David de Jong | hits: 3993 | Tags:

DAZN zal per begin mei 2020 in Nederland en 199 landen ter wereld beschikbaar komen. De sportstreamingdienst wil daarmee het OTT-kijken van sport bevorderen. DAZN is al beschikbaar Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en Italië. In deze landen biedt het al sporten aan als voetbal, tennis, basketbal, ijshockey en rugby. DAZN richt zich daarbij vooral op live uitzendingen.

DAZN zal in Nederland beschikbaar zijn met de Engelstalige internationale versie en starten met de bokswedstrijd van de Mexicaan Canelo Alvarez. Verder zullen oudere bokswedstrijden opvraagbaar zijn. In de eerste fase zal het zich vooral op bokswedstrijden richten. In het Verenigd Koninkrijk is het van plan de Premier League-rechten te verwerven; in Italië bezit het een deel van de Serie A-rechten.

DAZN zal via smart-tv's, sticks, spelcomputers, smartphones en via PC's beschikbaar komen. DAZN gaat met de komst in Nederland de concurrentie aan met Eurosport Player en in een bepaalde mate met FOX Sports en Ziggo Sport. Laatstgenoemde twee zijn echter los niet te abonneren. Te bezien valt of DAZN ook in Nederland interesse zal tonen in Nederlandse sportrechten. Een andere internationale speler op dit veld is Eleven Sports van Aser Ventures van de Italiaanse zakenman Andrea Radrizzan die onlangs de Belgische uitzendrechten verwierf.

DAZN is een deelneming van Access Industries van Leonard Blavatnik, die ook belangen heeft in Deezer en Warner Muisic Group. DAZN heeft sinds 2018 een continentaal-Europees hoofdkantoor in Amsterdam waar circa 300 medewerkers werken. Ook is DAZN eigenaar van de Nederlandse website Voetbalzone.nl.

www.dazn.com
www.accessindustries.com
www.voetbalzone.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie