DPG Media en Proximus sluiten strategisch akkoord voor Belgische televisiemarkt
23-12-2021 14:26:51 | Door: David de Jong | hits: 1355 | Tags:

Telecomoperator Proximus en DPG Media hebben een strategisch akkoord gesloten voor de Belgische televisiemarkt. De samenwerking is gebaseerd op de digitalisering van televisie, met de introductie van andere advertentiemodellen. DPG Media is in Vlaanderen actief met de zenders VTM, VTM2, VTM3, VTM4, VTM Kids en VTM Gold alsmede actief met VTM Go en participant in de streamingdienst Streamz.

Het akkoord volgt op een eerdere overeenkomst die kabelexoploitant Telenet, Play (de zenders van Telenet) en DPG Media afsloten naar aanleiding van de VIA-visienota om te komen tot een ander video-ecosysteem. VIA is de Belgische federatie van broadcasters. De operator en broadcasters lanceerden toen een uniform model voor tv-reclame, met standaard Terugkijk televisie en unskippable advertising, om de lokale televisiemarkt te versterken. Proxmus en Telenet verzorgen nagenoeg voor alle Vlaamse huishoudens de vaste internetverbindingen en televisie-aansluitingen.

Proximus en DPG Media zetten daarmee een belangrijke stap richting een connected video-ecosysteem, waarbij targeting en data-driven marketing centraal staan. Verschillende GDPR-proof databronnen zullen de basis vormen van targeting. De telecom-operator en broadcaster, die al inzetten op addressable advertising, starten beiden met de ontwikkeling van de digitale advertentiemodellen.

Het verbeteren van het kijkcomfort staat centraal in de overeenkomst tussen Proximus en DPG Media. Proximus rolt in de loop van 2022 de dienst TV Replay - 7 dagen uit voor al haar klanten, zonder meerkosten. De content van de VTM-zenders kan binnenkort bekeken worden tot een week na de live-uitzending en dit zowel via de settopbox als in de app en online. 

Daarnaast zal het AVOD-platform VTM GO vanaf het voorjaar van 2022 beschikbaar zijn op de nieuwste generatie Proximus-settopboxen (V7). Op die manier kunnen Proximus-klanten voortaan de content van het platform rechtstreeks op hun televisietoestel bekijken.

Stefaan Haerick, Director Content Partnerships & Sponsoring Proximus: “We zijn verheugd een akkoord bereikt te hebben met DPG Media rond de verdere evolutie van de kijk- en advertentiemodellen. We zijn ervan overtuigd dat dit het hele ecosysteem ten goede zal komen en zo de consument te kunnen blijven verwennen met lokaal geproduceerde top content op het Pickx-platform.”

Wilfried Celis, Director Audiovisual Strategy & Partnerships DPG Media: Het akkoord met Proximus is een belangrijke stap in het bouwen van een nieuw video-ecosysteem.  Extra kijkcomfort in combinatie met toekomstgerichte advertentiemodellen vormen de basis van een krachtige samenwerking met de operator die het lokale medialandschap extra zuurstof geven.”

De VIA-visienota heeft als doel het economisch model van televisie te herstellen en andere digitale advertentiemodellen te introduceren. Naast lineaire advertenties zullen de broadcasters hun targetingmogelijkheden verder uitbreiden, stelt de visienota. Het partnership tussen Proximus en DPG Media geeft vorm aan deze visie. Deze visie is hier te vinden.

www.dpgmedia.be
www.proximus.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie