DPG Media en Telenet krijgen toestemming voor Vlaamse streamingdienst Streamz
12-08-2020 16:58:01 | Door: David de Jong | hits: 1101 | Tags:

DPG Media en Telenet hebben van de Europese Commissie toestemming gekregen voor de lancering van de oprichting van een joint venture om te komen tot de lancering van een Vlaamse streamingdienst. De streamingdienst die in februari 2020 is aangekondigd, krijgt de naam Streamz.

De dienst zal zowel Vlaams-Belgische content als internationale content aanbieden en wil een serieuze concurrent worden van internationale spelers als Netflix en Disney+. 

De streamingdienst zal niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Franstalig België worden aangeboden. Buiten België is de dienst niet beschikbaar.

De abonnementsprijzen van de eerder aangekondigde twee abonnementsversies zullen later bekend worden gemaakt. In de premiumversie zal ook de premiumcontent van Play More, waaronder HBO-content, worden aangeboden.

Streamz wordt op 1 september 2020 opgericht, met Peter Vindevogel als CEO. Voorzitter van de Raad van Bestuur van Streamz wordt Kris Vervaet.

DPG Media is in Vlaanderen  naast kranten en tijdschriften actief met VTM Go, de zenders VTM, Q2, Caz, Caz2, Vitaya, VTM Kids en VTM Kids Jr en de radiozenders Qmusic, Joe en Willy. De zenders Q2, Caz en Vitaya zullen per 31 augustus tot VTM2, VTM3 en VTM4 worden omgedoopt. Telenet is een telecomprovider met zowel een kabelnetwerk met 1,9 miljoen klanten als een mobiel netwerk (Base) en een contentdivisie waar zowel de televisiezenders Vier, Vijf en Zes als de premiumzenders van Play More onderdeel van zijn. Vier, Vijf en Zes zullen binnenkort tot Play Vier, Play Vijf en Play Zes worden omgedoopt waarbij in 2021 de zender Play Zeven wordt gelanceerd. Ook het productiehuis Woestijnvis, dat in Nederland bekend is van Man Bijt Hond, is onderdeel van Telenet. Telenet is voor 57,9 procent in handen van Liberty Global, dat in Nederland 50 procent van VodafoneZiggo in handen heeft. Net als in Nederland biedt Telenet via een app Netflix via haar (nieuwe) decoders aan.

Kris Vervaet, CEO DPG Media België: "De lancering van Streamz zal een mijlpaal in de Vlaamse mediageschiedenis worden. We zijn heel blij met de goedkeuring van de Europese Commissie. We kijken er enorm naar uit om dit nieuwe, lokale streamingplatform te lanceren, samen met Telenet. Samen kunnen we het verschil maken met de beste Vlaamse en internationale content. Dat is zowel een boost voor de Vlaamse kijker, als voor het hele medialandschap."

John Porter, CEO Telenet: "Bij Telenet zijn we ook erg tevreden dat de Europese Commissie ons initiatief groen licht geeft.  We kunnen nu samen met DPG Media full force vooruitgaan om een nieuw hoofdstuk te schrijven aan het Vlaamse en internationale mediaverhaal. Streamz brengt lokale verhalen die de wereld kunnen veroveren en internationale verhalen die Vlaanderen kunnen veroveren. Daarmee geven we de kijker meer keuze dan ooit en krijgen onze Vlaamse televisiemakers ook een extra platform om hun creativiteit te tonen."

Peter Vindevogel was verantwoordelijk voor de entertainment- en streamingdiensten bij Telenet waaronder Play, Play More en Play Sports.

Peter Vindevogel, CEO van Streamz: "Ik kijk er geweldig naar uit om samen met een enthousiaste ploeg van medewerkers, die allemaal specialist zijn in hun vak, van Streamz een succes te maken. Met de steun van DPG Media, Telenet en de hele Vlaamse mediasector gaan we er een streamingdienst van maken die van ons allemaal is."

www.streamz.be
www.dpgmedia.be
www.telenet.be


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie