DPG Media lanceert twee Vlaamse zenders en Vlaamse Netflix
22-01-2020 14:14:00 | Door: David de Jong | hits: 2304 | Tags:

DPG Media lanceert binnenkort twee Vlaamse televisiezenders onder de werknamen CAZ2 en VTM2 en een nieuwe SVOD-dienst. Dit heeft het mediabedrijf via haar eigen krant Het Laatste Nieuws bekendgemaakt.

CAZ is een Vlaams merk dat met name Amerikaanse series, comedy en filmklassiekers uitzendt. CAZ2 zal vooral zogeheten sterke reeksen uitzenden en herhalingen. Om plek te maken voor CAZ2 zullen de twee kinderzenders VTM Kids en VTM Kids Jr fuseren tot één kanaal per 2 maart 2020. VTM2 zal een mix worden van meer gedurfde Vlaamse en internationale programma's. Waar VTM als familiezender door het leven gaat, zal VTM 2 iets gewaagder worden. Onduidelijk is of de zender Q2 zal blijven bestaan die zich op een jonger publiek richt.

De Vlaamse Netflix die DPG Media wil lanceren, komt in aanvulling op de gratis dienst VTM GO. VTM GO werd medio 2019 gelanceerd en telt 11,5 views van volledige afleveringen per maand. DPG Media voert gesprekken met de publieke omroep VRT over een gezamenlijk platform, maar wil die gesprekken niet afwachten en start in de komende maanden een eigen platform. Een exacte lanceerdatum en prijzen zijn niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat DPG Media in wil haken op wat RTL Group (niet actief in Vlaanderen, wel in Franstalig Belgë) in andere markten actief doet: SVOD-platforms lanceren zoals Videoland in Nederland. De naam van de reclameloze Vlaamse betaaldienst is nog niet bekendgemaakt.

DPG Media is in Vlaanderen thans naast kranten en tijdschriften actief met gratis dienst VTM Go, de zenders VTM, Q2, Caz, Vitaya, VTM Kids en VTM Kids Jr alsmede de radiozenders Qmusic, Joe en Willy.

www.dpgmedia.be
www.dpgmediagroup.com
www.vtmgo.be


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie