De Persgroep lanceert online boekenprogramma Beats and Books
07-05-2019 12:52:24 | Door: | hits: 4571 | Tags:

Het format Beats and Books is een onlineserie waarin muziek en literatuur samenkomen. Diverse artiesten bespreken de boeken die hen raken of hun leven veranderd hebben. The State of the Culture, de Persgroep en Libris ontwikkelde het format met de vraag: als we jongeren duidelijk willen maken dat boeken een belangrijke invloed kunnen hebben op hun leven, hoe zou dat er dan anno 2019 uitzien?

In de eerste aflevering ontvangt presentatrice Zarayda Groenhart de artiest Fresku. De 32-jarige rapper, theatermaker en acteur neemt de kijker mee in zijn favoriete boek van het moment: Tussen de wereld en mij, van Taha-nesi Coates. Locatie van het interview is boekhandel Libris Venstra te Amstelveen.

Dominique Henskens, strategiemanager MediaLab bij de Persgroep: “Toen wij in contact kwamen met dit concept, waren wij gelijk enthousiast. Normaal ontwikkelen en realiseren wij vooral commerciële trajecten in opdracht. Nu werkte het andersom. Dit idee verdient een podium en wij zagen het als onze taak om daar de juiste executie en partner bij te vinden. Juist omdat het heel integer gemaakt moet worden, wilden wij de koppeling met het merk subtiel laten zijn. Libris begreep dit en zo konden wij iets heel fraais realiseren.”

Marcel de Groot, marketingmanager van Libris: “Het concept van State of Culture en de Persgroep past ons als een jasje. We wilden dan ook direct ons steentje bijdragen; dit format moést gemaakt worden. Op verschillende manieren proberen we, vanuit de boekhandel, de jonge millenials kennis te laten maken met het plezier van lezen en de waarde van boeken. De aanpak van Beats and Books sluit daar perfect op aan. Niet proberen te overtuigen met onderzoeksrapporten en cijfers, maar iemand uit de eigen belevingswereld het woord laten doen. De chemie tussen Zarayda en Fresku toont aan dat dit werkt. De setting in de boekhandel maakt het af.”

Stephan Alspeer, oprichter van State of the Culture: “Wij maken branded formats voor de betrokken generatie. We starten ieder project met culturele inzichten, wat speelt er in de doelgroep en de samenleving daar omheen? Dit zijn tevens drijfveren die het verschil maken bij veel consumentenbeslissingen. Het culturele inzicht voor Libris was de sterke band tussen hip-hop en literatuur. Bijvoorbeeld Beyoncé, die in haar laatste album citeert uit werk van de Nigeriaanse feminist Chimamanda Ngozi Adichie. Hierdoor vind je haar boeken op leeslijsten door heel Nederland. De lokale Libris boekhandel merkt dit als eerste en daarom werd juist dit format zo goed ontvangen door de verschillende vestigingen in het land.”

www.persgroep.nl/medialab
www.libris.nl
www.stateoftheculture.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie