De Persgroep lanceert onlinevideoformat Studio Korea
08-02-2018 08:40:00 | Door: | hits: 3257 | Tags:

De sites van ADR Nieuwsmedia (AD, PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, de Stentor en de Tubantia) en Qmusic lanceren het onlinevideoformat Studio Korea. In Studio Korea wordt dagelijks verslag gedaan van alles rondom de Olympische Spelen. Het is voor het eerst dat zoveel merken van De Persgroep op deze schaal in video samenwerken.

Het presentatieteam bestaat uit Hidde van Warmerdam, Mattie Valk, Gianni Romme, Thijs Zonneveld, Tessa Veldhuis en special reporter Akwasi Frimpomg. Studio Korea zal verschillende terugkerende elementen bevatten waaronder het vaste ochtendmoment van Van Warmerdam en Zonneveld. Romme presenteert De Voorspelling. Veldhuis presenteert de spelshow Gaan met die Koreaan. Valk gaat zich verwonderen over het Olympische spektakel in Korea en steekt de sporters en supporters een hart onder de riem.


De hele dag door brengen de leden van het presentatieteam vanuit Korea in wisselende samenstelling na- en voorbeschouwingen, analyses, achtergronden, reportages en columns. Ook zendt Studio Korea in samenwerking met Eurosport de sporthoogtepunten van die dag uit.

Alles is te volgen via ad.nl/StudioKorea. Voor de regiosites werkt het identiek: ed.nl/StudioKoreatubantia.nl/StudioKorea, etcetera.

Marko van Kampen, directeur van MyChannels (verantwoordelijk voor video binnen De Persgroep): “Door onze aanpak combineren wij voor het eerst al onze sterke merken om Nederland – zowel landelijk (AD en Qmusic) als regionaal – van al het relevante Olympisch nieuws uit Korea op de hoogte te houden. Wij hebben eerder rond wielrennen geproefd van deze aanpak en dat smaakte naar meer. Sport is bij uitstek een groot element van de online videobehoefte. Met Studio Korea geven wij verder vorm aan onze ambitie om marktleider in shortform-video te worden.”

www.persgroep.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie