De Tijd: DPG Media wil RTL Belgium overnemen
22-06-2021 14:36:00 | Door: David de Jong | hits: 1106 | Tags:

De doorgaans goed geïnformeerde Vlaamse krant De Tijd stelt dat de Belgische mediabedrijven DPG Media en Rossel samen RTL Belgium willen overnemen. DPG Media wilde op haar beurt ook RTL Nederland overnemen. Dit nieuws is inmiddels achterhaald: RTL Group neemt Talpa Network over en brengt dit bedrijf onder bij RTL Nederland. Het gezamenlijk bod van DPG Media/Rossel voor de Franstalig Belgische activiteiten zou tussen de 200 en 250 miljoen euro bedragen.

De op Franstalig België gerichte Rossel is eigenaar van Le Soir, een aantal Franse regionale kranten en was minderheidsaandeelhouder van RTL Belgium. DPG Media is in België eigenaar van de tv-zenders VTM, VTM2, VTM3, VTM4, VTM Gold, de streamingdienst VTM Go en is participant in Streamz. In Franstalig België is DPG Media nog niet actief met televisie en ook in Nederland ontbreken televisie-activiteiten.

RTL Belgium bestaat uit de televisiezenders RTL-TVI, Club RTL, Plug RTL en de radiozenders Bel RTL, Radio Contact en Mint. Ook de merken RTL Play (on demand), RTL Sport en RTL Info horen bij het bedrijf, net als reclameverkoopbedrijf IP Belgique. In 2020 draaide RTL Belgium een omzet van 159 miljoen euro (was 185 miljoen euro in coronavrij 2019) met een aangepaste ebita van 16 miljoen euro (36 miljoen in 2019).

Volgens De Tijd zouden ook de Belgische uitgever IPM en het Griekse Antena van de familie Kyriakou in de running zijn om RTL Belgium over te nemen. Kabelaar Telenet (van Liberty Global) die met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, Play Sports en Play More actief is, zou zijn afgehaakt. RTL Group dat door Bertelsmann wordt gecontroleerd is bezig een aantal activiteiten te verkopen. Zo kondigde het ondanks aan haar belang in Groupe M6 met een fusie in feite te verkopen aan concurrent Groupe TF1. De Duitse RTL-activiteiten en productiemaatschappij Fremantle (in Nederland Blue Circle, No Pictures Please en Fiction Valley) worden in ieder geval wel voortgezet door RTL Group.

Zie ook: RTL Group neemt Talpa Network over en fuseert deze met RTL Nederland

www.rtlgroup.com
www.rtlbelgium.be
www.rtlplay.be
www.rtlnederland.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie