De Tijd: veel interesse voor Belgische RTL
22-04-2021 16:58:00 | Door: David de Jong | hits: 2765 | Tags:

De Vlaamse krant De Tijd meldt dat er behoorlijke interesse is voor de overname van RTL Belgium, waar de Franstalig Belgische activiteiten van RTL Group in zijn ondergebracht. De eerste biedingsronde zou eind april aflopen. De Franstalig Belgische zenders van RTL hebben praktisch gezien concurrentie van de publieke omroep RTBF en verder vooral van de Franse zenders TF1, France 2 en France 3 en online vooral van content uit Frankrijk. Op radiovlak zijn Bel RTL en Radio Contact goed beluisterd, maar hebben concurrentie van vooral de RTBF-zenders en de zenders van NRJ en Nostalgie.

Bouwbedrijf Besix werkt daartoe samen met Philippe Llhomme, die eigenaar is van onder meer Batibouw. Besix investeerde  al in de Franstalig Belgische nieuwszender LN24. Besix is voor 50 procent in handen van het in Dubai gevestigde, maar van Egyptische oorsprong zijnde Orascom.

Ook Telenet, dat voor de meerderheid in handen is van VodafoneZiggo-aandeelhouder Liberty Global zou interesse hebben om in Franstalig België actief te worden met content en televisiezenders. In Vlaanderen bezit het de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, Play Sports Open en de betaalzenders en streamingdiensten van Play Sports en Play More. Ook Rossel en DPG Media zouden mogelijk samenwerken en waren tot eind 2020 nog minderheidsaandeelhouder van RTL Belgium nadat RTL Group deze uitkocht.

Verder zou het beursgenoteerde Groupe TF1, waarvan Bouygues de grootste aandeelhouder is, interesse hebben. RTL Belgium doet sinds 1 september 2019 de reclameverkoop voor de TF1-versie met Belgische reclamevensters die nota bene concurreert met de RTL-zenders gezien de populariteit daarvan. Verder schijnt Xavier Niel zich gemeld te hebben van Mediawan (Groupe AB en Lagardere Studios) alsmede het Canadese media- en telecombedrijf Quebecor, het Griekse Antenna en Discovery.

JP Morgan begeleidt de verkoop. RTL Belgium bestaat uit de televisiezenders RTL-TVI, Club RTL, Plug RTL en de radiozenders Bel RTL, Radio Contact en Mint. Ook de merken RTL Play (on demand), RTL Sport en RTL Info horen bij het bedrijf, net als reclameverkoopbedrijf IP Belgique.

Zie ook: De Tijd RTL Group speelt met idee RTL Nederland te verkopen

www.rtlgroup.com
www.rtlbelgium.be
www.rtlplay.be

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie