Deborah Cheng nieuw bestuurslid STER
30-10-2019 12:17:00 | Door: David de Jong | hits: 2211 | Tags:

Minister van Media Arie Slob heeft Deborah Cheng benoemd als nieuw bestuurslid van de STER. Daarmee is het STER-bestuur weer volledig. Naast NPO-voorzitter Shula Rijxman bestaat het bestuur uit MAX-voorzitter Jan Slagter, Philip Alberdingh Thijm en voorzitter Wiet de Bruijn. Formeel mag de NPO drie leden voordragen. Aangezien de Tweede Kamer inmiddels unaniem heeft ingestemd met een wijziging van het bestuursmodel van de STER, is ervoor gekozen een niet aan de NPO-gelieerd persoon te benoemen.

Deborah Cheng is als accountant vooral werkzaam en werkzaam geweest in de medische sector als financieel directeur en commissaris. De wetswijziging die de komst van een staturaite directie bij de STER zal moeten brengen, wacht op behandeling bij de Eerste Kamer. De Eerste Kamer heeft vragen gesteld en wacht op antwoorden vanuit de regering. Dit naar aanleiding van in dezelfde wet opgenomen uitsluitingen voor actieve politici bij omroepverenigingen, waarvan de Raad van State van had geconcludeerd dat die ongrondwettelijk is.

Oorpronkelijk was het de bedoeling dat de nieuwe wet per 1 januari 2020 in zou gaan. Met de politieke discussie in de Eerste Kamer, is de vraag of dat haalbaar is. Met de komst van de nieuwe wet en een (staturaire) directie/bestuur wijzigt de bestuursstructuur van de STER, die dan een officieel verantwoordelijke directie krijgt van maximaal drie personen. Als de huidige algemeen directeur Frank Volmer deze rol wil vervullen, zal hij zich beschikbaar moeten stellen.

www.ster.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie