Discovery Benelux valt voortaan onder Discovery Duitsland; Alco de Jong verlaat bedrijf
09-09-2020 15:16:00 | Door: David de Jong | hits: 2383 | Tags:

Discovery Benelux, de organisatie die vanuit Amsterdam verantwoordelijk is voor merken als Discovery Channel, Eurosport, TLC, Investigation Discovery, Discovery Science, Animal Planet, Dplay en Eurosport Player, valt voortaan onder Discovery Duitsland. Officieel gaat het om het samengaan van Discovery Benelux met Discovery Deutschland, waarbij de Duitse general manager Susanne Aigner de leiding krijgt.

Of de herstructurering van Discovery Benelux ook iets zal betekenen voor het personeel is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat Discovery haar Nederlandse uitzendlicenties ten behoeve van haar Europese activiteiten zal behouden

Alco de Jong die sinds 2003 voor Discovery Benelux werkt, zal het bedrijf verlaten. 

Discovery, Inc. waar Discovery EMEA onderdeel van is, rapporteerde in augustus 2020  in het tweede kwartaal van 2020 een reclame-omzetdaling van 41 procent. De omzetten van distributie daalden met 6 procent; het totale omzetverlies bedroeg buiten de Verenigde Staten 23 procent als gevolg van de coronacrisis, maar ook door het beëindigen van enkele distributiecontracten in Scandinavië.

Begin augustus 2020 stelde Discovery, Inc in haar halfjaarverslag dat er een dusdanige mate van onzekerheid bestaat dat deze geen voorspelling kan doen over de financiële impact door het coronavirus. Daarbij merkte het op dat de omzetten drastisch kunnen dalen, met name uit de toeristische sector en dat het produceren van content beperkt kan zijn door de coronamaatregelen. Ook het uitstellen van de Olympische Spelen en veel sportwedstrijden die op Eurosport worden utigezonden, heeft impact op de bedrijfsvoering van Discovery, Inc.

Kasia Kieli
, President en MD Discovery EMEA: "We hebben in de afgelopen jaren een duidelijk pad uitgestippeld richting deze herstructurering met als eindoel een gestroomlijnder bedrijfsmodel, waarbij we de beste competenties in alle markten benutten. Door onze knowhow en schaalgrootte te combineren, kunnen we gemakkelijker en sneller besluiten nemen en ons nog beter richten op zakelijke kansen voor de toekomst. Alco de Jong is een geweldige leider geweest voor Discovery in Nederland en België, onder andere door de streamingdienst Dplay te lanceren, BrandDeli mee op te bouwen tot een toonaangevend advertentie-verkoophuis en onze zenders en love brands succesvol te maken in de Benelux. Ik wil hem bedanken voor al zijn inspanningen en jarenlange toewijding en wens hem het allerbeste voor de toekomst. De Benelux blijft strategisch een belangrijke markt voor Discovery, waar we in blijven investeren en meer van onze zenderactiviteiten gaan centraliseren. We zien Nederland als een belangrijke HUB voor onze zenders en merken in EMEA."

Alco de Jong, vertrekkend general manager Discovery Benelux: "Na zeventien jaar bij Discovery Benelux is het tijd voor iets nieuws. Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die Discovery mij heeft gegeven om het bedrijf en het portfolio van geweldige merken en diensten in de Benelux te laten groeien. Zoals het lanceren van streamingdienst Dplay, de introductie van TLC en de groei van Eurosport. Ik verlaat een sterk en kerngezond bedrijf met een geweldig team dat klaar is voor de toekomst."

Susanne Aigner, general manager Discovery Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk: "Ik voel me vereerd dat ik ben aangesteld als general manager voor de Benelux en kijk uit naar de toekomst. Tegelijkertijd wil ik Alco de Jong bedanken voor zijn uitstekende werk in de afgelopen jaren. De successen en mijlpalen die hij heeft behaald vormen het fundament voor de toekomst. Samen met de teams van Benelux en Germany, Switzerland & Austria (GSA) werken we nu aan het verder realiseren van onze ambities, waarin we onszelf nog verder gaan positioneren als een digitale business, die groeit door nieuwe initiatieven te creëren en kansen voor bedrijven te identificeren binnen deze nieuwe, vergrote regio."

James Gibbons is benoemd tot general manager van Discovery Nordics naast zijn leidinggevende positie over het Verenigd Koninkrijk. Discovery Nordics bestaat daarbij uit onder meer de in 2013 van SBS Broadcasting overgenomen televisiezenders als Kanal4, Kanal5, TVNorge en andere zenders. De Spaanse en Franse activiteiten van Discovery krijgen voortaan de leiding van Antonio Ruiz Fernandez die benoemd is tot General Manager Iberia en France. Daarnaast heeft het bedrijf nog enkele andere benoemingen gedaan waarbij Rusland, CEEMCA (Central & Eastern Europe, Mediterrenean and Central Asia), MEA (Middle East & Africa) en PayTV worden gebundeld. De Italiaanse tak van Discovery blijft ongemoeid bij de herstructurering en bestaat voornamelijk uit free to air zenders.

www.discoverybenelux.nl
www.discovery.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie