Discovery Channel introduceert nieuwe vormgeving
18-09-2019 13:07:00 | Door: David de Jong | hits: 3377 | Tags:

Discovery Channel heeft in Nederland en een aantal andere Europese landen deze week een nieuwe vormgeving geïntroduceerd. In de Verenigde Staten was deze vormgeving als eerste in april 2019 gelanceerd met de slogan The World is Ours. De vormgeving is ontworpen door het Amerikaanse bureau Rogers. Discovery profileert zichzelf in Nederland als zender met typisch Amerikaanse stijlseries.

Het vernieuwde logo omvat net als voorheen de wereldbol en een grote letter D. In Nederland richt Discovery zich op meer avontuurlijke mannelijke kijkers en gebruikt het kanaal de slogan Wanted Adventurous Souls. Een merkcampagne wordt ondersteund door een promo die is geïnspireerd op de bekende Shackleton-advertentie uit de begin jaren 1900.

Alco De Jong, VP Country Manager Discovery Benelux: "Op 1 oktober vieren we het 30-jarige jubileum van de zender in Nederland. En we zijn nog lang niet klaar met het vertellen van bijzondere verhalen van mensen die voortdurend hun grenzen verleggen en doorgaan waar anderen stoppen. Het bedienen van onze superfans en hun passies blijft onze grootste drijfveer. Wereldwijd werken we hard om onze huidige content nog sterker en toegankelijker te maken voor een grotere en jongere doelgroep - door aanwezig te zijn op elk apparaat, scherm en elk platform. In Nederland doen we dat ook met het video-on-demand platform Dplay, dat in Nederland in februari 2019 is gelanceerd. Discovery is een top-10 zender met een stevig marktaandeel rond de 4 procent in Nederland en 2,5 procent in Vlaanderen bij mannen van 25 tot 54 jaar. Deze positie willen we verder uitbouwen. Dat gaat zeker lukken met deze refresh in combinatie met onze unieke content."


 
Ook Dplay, het video-on-demand platform van Discovery Benelux, heeft een nieuw logo verkregen. Dplay biedt tegen betaling de mogelijkheid on demand content van Discovery Channel, TLC en Investigation Discovery en de mogelijkheid lineair naar de Discovery-zenders te kijken. In het nieuwe seizoen brengt Discovery Channel Amerikaanse series als Gold Rush, Why We Hate, Ed Stafford: Man, Woman, Child, Wild, Blow Up History en het in Europa geproduceerde Mighty Truckers.

www.discoverybenelux.nl
www.dplay.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie