Discovery begint Nederlandse versie videoplatform Dplay
14-02-2019 10:28:00 | Door: David de Jong | hits: 14515 | Tags:

Discovery Benelux is begonnen met de Nederlandse versie van het videoplatform Dplay. Via Dplay kunnen kijkers on demand kijken naar het programma-aanbod van de Discovery-zenders. Daarnaast kan men kan live kijken naar de lineaire zenders Discovery Channel, Investigation Discovery en TLC. Dplay bestaat in Europa sinds 2015 en was al gelanceerd in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Italië en Spanje.

De dienst kost 3,99 euro per maand. Geïnteresseerden kunnen Dplay de eerste twee weken vrijblijvend en gratis gebruiken. Programma's zijn zeven dagen na eerste uitzending terug te kijken. Via Dplay kunnen ook programma's vooruit worden gekeken. Men kan niet live kijken naar de pan-Europese zenders Discovery Sciene, Discovery World en Animal Planet. Toch is de content van deze zenders wel on demand beschikbaar via Dplay. Dplay is via een app beschikbaar op iOS en Android, op de pc te bekijken en via Airplay en Chromecast te streamen. Dplay is vooralsnog niet beschikbaar via smart-tv apps zoals Sony, Phillips en LG die aanbieden.

Naast de betaalde dienst biedt Dplay ook een gratis versie met reclame. De gebruiker kan dan, na registratie van persoonsgegevens, een kleine selectie van de content zien met reclame. Op deze manier kan de consument kennismaken met populaire titels van de zenders Discovery, TLC en Investigation Discovery, maar ook met short form van bekende programma's, zoals Evil Lives Here: After The Evil.

Alco De JongVP Country Manager Discovery Benelux: “Met Dplay geven we de kijker toegang tot een uitgebreid en kwalitatief hoogstaand aanbod met onze allerbeste factual entertainment- en non-fictie programmering. Het gaat hierbij om programma’s als Salvage Hunters, Wheeler Dealers, My 600-lb Life, Say Yes To  The Dress, Evil Lives Here en Lake Erie Murder. We gaan ook enkele premières van programma’s exclusief aanbieden op Dplay voordat het op televisie te zien is. Denk aan Gold Rush White Water (april) en Dr. Pimple Popper (februari).”

Kasia Kieli, President & Managing Director van Discovery EMEA: "Nederland is een belangrijke markt voor ons. We hebben onlangs deze regio gekozen voor ons operationele Pay TV-hoofdkantoor in Europa, we vieren dit jaar 30 jaar Discovery in Europa en zijn ontzettend blij dat we met Dplay verder investeren in deze markt. Het is onderdeel van onze strategie om onze content aan zoveel mogelijk liefhebbers van onze programma’s aan te bieden, waar en wanneer ze dat willen.”
 
Dplay wordt in de Benelux alleen voor Nederland gelanceerd. Er zijn nog geen  plannen om de dienst ook voor Vlaanderen en Franstalig België te lanceren. De lancering van Dplay in Nederland hangt samen met de vestiging van het Europese operationele hoofdkantoor in Amsterdam. Als gevolg van de Brexit zullen 37 Discovery-zendes een Nederlandse uitzendlicentie verkrijgen.

Dplay staat los van de Eurosport Player die in 2009 van start ging. 

www.discoverybenelux.nl
www.dplay.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie