Discovery behaalt 15 miljoen on demand-abonnees bij stijgende omzetten en dalende resultaten
28-04-2021 15:24:00 | Door: David de Jong | hits: 1217 | Tags:

Discovery telt inmiddels 15 miljoen abonnees voor zijn on demand-diensten. Daaronder vallen naast Discovery+ ook Eurosport Player, alsmede separate on demand-diensten als Food Network Kitchen en MotorTrend On Demand, die in bepaalde landen beschikbaar zijn. Op 22 februari 2021 rapporteerde Discovery dat het in totaal 11 miljoen betalende abonnees had; eind maart 2021 was dit 13 miljoen.

Tot begin januari 2021 was Discovery actief met de betaaldienst Dplay in onder meer Nederland, Italië, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. De dienst werd uitgebreid en omgedoopt tot Discovery+. In de Verenigde Staten is Discovery+ voor het eerst gelanceerd.  

In de meeste Europese landen sloot Discovery een overeenkomst met Vodafone voor de brede beschikbaarheid van Discovery+; in Nederland is dit met VodafoneZiggo gedaan. Verder heeft Discovery overeenkomsten met Sky (Verenigd Koninkrijk), Xfinity/Comcast (Verenigde Staten), Samsung Smart TV, Amazon Fire TV en Amazon Prime Video Channels afgesloten.

De wereldwijde omzet bij Discovery steeg met 4 procent naar 2,8 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2021. Operationeel daalde het resultaat met bijna 50 procent naar 396 miljoen dollar door sterk verhoogde kosten, waaronder investeringen in onder meer sportrechten en de lancering van Discovery+ Netto maakt Discovery een winst van 191 miljoen dollar over het eerste kwartaal.

In de Verenigde Staten steeg de omzet met 3 procent naar 1,8 miljard dollar. Daar daalde weliswaar de omzet uit reclames met 4 procent naar 980 miljoen dollar, maar dit werd goedgemaakt dankzij een stijging van 12 procent naar 796 miljoen dollar uit distributie-inkomsten dankzij de lancering van Discovery+. Ook stegen de overige inkomsten. Discovery claimt dat het in  de Verenigde Staten de best bekeken zendergroep is van de betaaltelevisiezenders, mede dankzij de vrouwenzender TLC. Toch stelt het bedrijf dat er in totaal lagere kijkcijfers zijn en er een algemene impact is op het betaaltelevisie-ecosysteem. Operationeel maakten de Amerikaanse onderdelen 599 miljoen dollar winst.

Internationaal stegen de omzetten met 7 procent naar 987 miljoen dollar, met min of meer gelijkblijvende distributie-omzetten (514 miljoen dollar) en 16 procent stijging in reclame-omzet naar 435 miljoen dollar. De valuta-schommelingen kunen overigens van invloed zijn op resultaten. Internationaal maakte Discovery slechts 28 miljoen dollar winst.

Disccovery is wereldwijd actief met merken als Discovery, TLC, Eurosport, ID, Discovery Science, Animal Planet, Food Network, Fine Living, DMax, HGTV en Trvl Channel.


www.discovery.com
www.discoverybenelux.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie