Discovery boekt goede resultaten, internationaal blijft in vierde kwartaal 2019 achter
27-02-2020 15:20:00 | Door: David de Jong | hits: 1251 | Tags:

Discovery boekte slechtere resultaten in het vierde kwartaal van 2019. Dit zou komen door investeringen en hogere personeelskosten. Dit blijkt uit de jaar- en kwartaalcijfers van het Amerikaanse beursgenoteerde mediabedrijf.

Buiten de Verenigde Staten boekte het bedrijf een stijgende omzet van 1,119 miljard dollar, oftewel 7 procent als de valutaverschillen buiten beschouwing worden gelaten.De aangepaste OIBDA-resultaten bedroeg 315 miljoen dollar in het vierde kwartaal, 4 procent minder dan in 2018. Dat is buiten de valutaverschillen 4 procent lager; met valutaverschillen 10 procent. Op jaarniveau was de internationale omzet 4,04 miljard dollar, 3 procent lager maar zonder valutaverschillen 3 procent meer. Discovery boekte internationaal een aangepaste OIBDA-resultaat van 1,057 miljard dollar. Dat is 2 procent lager dan 2018, maar zonder valutaverschillen 8 procent meer.

Discovery hanteert daarbij een eigen terminologie: adjusted OIBDA. Voor het algehele bedrijf steeg de omzet met 5,6 procent naar 11,14 miljard dollar voor 2019. De nettoresultaten stegen daarbij op jaarniveau naar 2,07 miljard dollar, dat is 348 procent meer dan in 2018. Ook de kwartaalresultaten stegen van 269 naar 476 miljoen dollar op een licht gestegen omzet naar 2,87 miljard dollar. Discovery verklaart dit door het wegvallen van herstructureringskosten en andere kosten.

Voor haar internationale resultaten stelt Discovery in haar beursbericht dat omzetstijgingen mede te danken zijn aan de volledige overname van de UKTV-activiteiten en groei in de direct-to-consumer activiteiten waaronder het ook in Nederland gelanceerde Dplay en Eurosport Player. Kosten stegen door investeringen in personeel en technologie alsmede hogere marketinguitgaven. Hierdoor zouden de resultaten verliesgevend zijn geworden.

John Malone kocht in november 2019 nog ter waarde van 75 miljoen dollar aandelen Discovery en is met circa 23 procent stemrecht de grootste individuele aandeelhouder van Discovery. John Malone is ook de belangrijkste aandeelhouder van Liberty Global (50 procent eigenaar van VodafoneZiggo) en Liberty Media (onder meer eigenaar van de Formule1).

Onder Discovery vallen merken als Discovery, MotorTrend, Eurosport, TLC, HGTV, Food Network, Travel Channel, Animal Planet, Investigation Discovery, Discovery Science en Dplay.

Discovery Benelux kon desgevraagd geen informatie geven over de Nederlandse resultaten. Discovery verklaarde bij monde van haar CEO David Zaslav dat 2019 een jaar was waarin beloftes zijn waargemaakt. Volgens de Discovery-topman maakt het bedrijf het mogelijk om met gedifferentieerde lokale contentstrategie op een wereldwijd niveau in te spelen op veranderend mediagebruik.

www.discoverybenelux.nl
www.discovery.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie