Discovery en BBC Studios gaan nieuwe samenwerking aan
04-04-2019 13:26:07 | Door: David de Jong | hits: 3715 | Tags:

Discovery en BBC Studios hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend. De overeenkomst betekent dat BBC Studios de komende 10 jaar haar documentaires op het vlak van natuur, geschiedenis, dieren, wetenschap, reizen, ruimtevaart, maatschappij en andere onderwerpen beschikbaar zal stellen aan Discovery buiten het Verenigd Koninkrijk, Ierland en China. De overeenkomst is niet exclusief. Ook zullen beide bedrijven een ontwikkelingsteam binnen BBC Studios financieren. BBC Studios is de commerciële tak van de BBC.

In 2020 is Discovery van plan een nieuwe wereldwijde streamingdienst te starten waarbij deze documentaires onderdeel worden daarvan, samen met eigen Discovery-produkties. Thans heeft Discovery in onder andere Nederland streamingdiensten onder de noemer van DPlay. Hoe de nieuwe dienst zich zal verhouden daarmee, is onduidelijk. De nieuwe streamingdienst zal ook voor distributeurs via hun platforms beschikbaar worden gesteld.

Met de overeenkomst komt ook een einde aan de joint venture in het Verenigd Koninkrijk onder de noemer UKTV. De zenders Good Food, Home en Really zullen onderdeel worden van Discovery en de zenders Alibi, Dave, Drama, Eden, Gold, Yesterday en W zullen samen met UKTV Play naar BBC Studios gaan.

Met de overeenkomst betaalt BBC Studios 173 miljoen Britse Pond aan Discovery. Discovery is sinds haar Amerikaanse lancering in 1985 in meer of mindere mate een samenwerking aangegaan met de BBC.

www.bbcstudios.com
www.discoverybenelux.nl
www.discovery.com
www.uktv.co.uk

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie