Discovery werkt samen met PGA TOUR
05-06-2018 13:57:00 | Door: | hits: 2321 | Tags:

Discovery en de PGA TOUR hebben vandaag hun plannen bekend gemaakt om een strategische samenwerking te vormen. Hiermee creëren de partners een nieuw mondiaal Home of Golf, waarmee de spannendste momenten van de sport, de spelers en de kampioenschappen op elk scherm en elk toestel aan gepassioneerde fans over de hele wereld worden aangeboden. De samenwerking streeft ernaar de sport wereldwijd te steunen, de wereldfanbase van golf te vergroten én de sport over de hele wereld te laten groeien.

Discovery en PGA TOUR gaan een 12 jaar durende relatie aan, die begint in 2019 en doorloopt tot in 2030 en omvat de wereldwijd geldende multi-platform live uitzendrechten buiten de Verenigde Staten, voor alle PGA TOUR mediabezittingen en deze zijn goed voor circa 2000 uur aan content per jaar. Dit is inclusief de zes Tours die opereren onder de paraplu van de PGA TOUR en bijna 150 toernooien per jaar, waaronder de PLAYERS Championship, de FedEx Cup Playoffs en de Presidents Cup.  

David Zaslav, president en CEO van Discovery: "Vandaag is een fantastische dag voor golffans over de hele wereld, nu Discovery met trots laat weten dat we een samenwerking aangaan met de PGA TOUR om iets te creëren wat nog nooit eerder is gedaan. De langlopende samenwerking tussen de PGA TOUR en Discovery gaat een nieuw mondiaal Home of Golf opleveren, waarbij ruim 2000 uur aan de meest glorieuze momenten, verhalen en atleten van deze prestigieuze sport via alle wereldwijde distributiekanalen worden uitgezonden. Na onze succesvolle eerste Olympische Spelen in PyeongChang gaat Discovery zijn sterke wereldwijde bereik, marktrelaties, mondiale sportexpertise en krachtige televisie- en direct-to-consumer-platforms en merken inzetten om een hoogwaardig nieuw langetermijn-aanbod op elke markt buiten de VS te verzorgen."

Jay Monahan, commissaris van PGA TOUR: "Dit is een spannende nieuwe stap voor de PGA TOUR, een stap die een schitterende kans biedt om ons wereldwijde mediabedrijf uit te breiden, onze internationale omroeppartners beter te bedienen en onze wereldwijde fanbase te laten groeien met een zeer ervaren strategische mondiale partner. Deze samenwerking is precies in lijn met de opening van de PGA TOUR-kantoren in Londen, Tokio en Beijing in de afgelopen jaren en is een ondersteuning van onze lange-termijndoelstelling: golf als sport te laten groeien. Daarnaast is de samenwerking van meerwaarde voor onze sponsoren, omdat we hierdoor in staat zijn een nieuwe en gevarieerde doelgroep te bereiken."

www.pgatour.com
www.discovery.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie