Discovery en VodafoneZiggo sluiten distributieovereenkomst voor Discovery+ en HGTV
21-01-2021 12:50:00 | Door: David de Jong | hits: 6154 | Tags:

Discovery en VodafoneZiggo hebben een meerjarige overeenkomst gesloten met elkaar aangaande het Discovery-zenderaanbod,  Discovery+ en de te lanceren zender HGTV.

Dankzij deze overeenkomst zullen de zenders Discovery, Animal Planet, TLC, ID, Discovery Science, Eurosport1 en Eurosport2 te zien blijven bij respectievelijk het KabelTV (pakket voor alle klanten), Standaard TV (pakket alleen toegankelijk met smartcard en/of decoder) en het pluspakket Movies & Series XL. Of er wijzigingen komen, welke zenders in welke pakketten komen, konden VodafoneZiggo en Discovery desgevraagd niet aangeven.

De zender HGTV Home & Garden TV zal als televisiezender ook in de loop van 2021 worden toegevoegd in het zogeheten Standaardpakket die 3,3 miljoen kabelklanten van VodafoneZiggo zullen kunnen zien. Discovery wil desgevraagd niet ingaan op de vraag wanneer HGTV als televisiezender zal starten bij Ziggo anders dan in de loop van 2021.

Ook de streamingdienst Discovery+ zal worden aangeboden voor zowel mobiele klanten als kabelklanten van VodafoneZiggo. De mobiele Vodafoneklanten zullen binnenkort de dienst met een gratis proefperiode kunnen uitproberen. Wanneer dat het geval zal zijn en hoelang de proefperiode zal zijn, is onduidelijk, anders dan dat dit uiterlijk 31 december 2021 het geval zal zijn en dit vooral via smartphones zal worden aangeboden. Via de kabel zullen klanten vanaf een nog bekend te maken moment tegen bijbetaling Discovery+ kunnen afnemen via de zogeheten Mediabox XL en Mediabox Next. Wat de tarifering daarbij zal zijn en of er bundels komen met televisiepakketten willen de bedrijven niet bekend maken, anders dan dat dit ook utierlijk 31 december 2021 het geval zal zijn. Ook met de lancering van Discovery+ blijft Replay TV voor Ziggo-klanten beschikbaar via de Mediabox XL en Mediabox Next bij de Discovery-zenders opdat gemiste uitzendingen 7 dagen na uitzending on demand opvraagbaar zijn.

Discovery+ startte op 5 en 6 januari 2021 als wereldwijde on demand dienst. Discovery heeft daartoe een internationale overeenkomst gesloten met Vodafone voor de distributie op de netwerken van Vodafone. Discovery en VodafoneZiggo ontkennen desgevraagd dat de overenkomst met VodafoneZiggo daar een voortvloeisel uit is.

Raymond van der Vliet,
Directeur Content & Programming bij VodafoneZiggo: “Wij willen onze klanten de beste en meest complete kijkervaring bieden. Dat betekent gemakkelijke toegang tot hun favoriete content. Wij zijn heel blij met de uitbreiding van onze bestaande samenwerking, waarmee onze klanten van de Discovery zenders kunnen blijven genieten. Bovendien kijken wij ernaar uit samen te werken om discovery+ op onze platformen te gaan aanbieden. Discovery is een belangrijke partner voor entertainment, met een grote variëteit aan unieke real-life programma's.”  

Susanne Aigner, GSVP & GM van Discovery GSA en de Benelux: “Wij vinden het fantastisch dat wij deze samenwerking met de grootste aanbieder van mobiele en vaste netwerken van Nederland mogen aankondigen. VodafoneZiggo en Discovery werken al ruim 30 jaar samen, wij zijn erg blij dat onze strategische relatie blijft groeien. Deze hybride overeenkomst bevordert onze bredere strategie om onze lineaire distributierelaties uit te breiden om zo consumenten op meer platforms en apparaten onze content aan te kunnen bieden. Dankzij deze hernieuwde samenwerking zullen onze kijkers en de klanten van Ziggo direct toegang hebben tot de beste internationale en lokale Discovery programma's, wanneer en waar zij maar willen."

www.vodafoneziggo.nl
www.discoverybenelux.nl
www.discoveryplus.nl
www.ziggo.nl
www.vodafone.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie