Discovery en WarnerMedia fuseren: AT&T-aandeelhouders krijgen meerderheid
17-05-2021 14:55:00 | Door: David de Jong | hits: 1578 | Tags:

Discovery en WarnerMedia gaan fuseren. Daarmee krijgen de AT&T-aandeelhouders de controle over het gecombineerde bedrijf. WarnerMediadat bestaat uit merken als HBO, CNN, Warner Bros en Cartoon Network en is thans onderdeel van AT&T. Het lanceerde in onder meer de Verenigde Staten de streamingdienst HBO Max.

Discovery is bekend van merken als Discovery Channel, Eurosport, Animal Planet, Food Network, TLC, Investigation Discovery en Discovery Science. In een aantal Europese landen, waaronder Scandinavië, Polen en Italië is het bedrijf ook actief met reguliere zenders die het overnam. Ook is het wereldwijd actief met de streamingdienst Disovery+.

Het gecombineerde Discovery/WarnerMedia denkt zowel op het vlak van betaaltelevisie als op het vlak van advertentiegedreven content beter te kunnen concurreren. Het gecombineerde bedrijf zal naar verwachting 52 miljard dollar aan omzet genereren, waarvan 15 miljard uit directe consumentenomzet. 14 miljard dollar is de bedoeling als aangepaste ebitda-winst in 2023. Er zal 3 miljard dollar worden behaald uit synergievoordelen.

AT&T zal zich meer richten op telecommunicatie, met name in de Verenigde Staten, ook al zullen de aandeelhouders van AT&T 71 procent van de aandelen van het gecombineerde mediabedrijf in handen krijgen. AT&T zelf zal 43 miljard dollar in cash en schuldpapieren verkrijgen. Discovery brengt haar activiteiten in waarbij de aandeelhouders 29 procent van het bedrijf in handen krijgen. Mediamagnaat John Malone is tot nu toe met een belang van 21,2 procent de grootste aandeelhouder van Discovery. John Malone is met een belang van 29,3 procent ook de grootste aandeelhouder van Liberty Global, die 50 procent van VodafoneZiggo in handen heeft.

David Zaslav, die CEO is van Discovery, zal CEO worden van het fusiebedrijf. Het fusiebedrijf zal een Raad van Commissarissen (Board of Directors) verkrijgen, waarvan 7 leden door AT&T worden benoemd en 6 door Discovery. David Zaslav zal daar ook in zetelen. De (beurs)aandeelhouders van Discovery moeten toestemming geven voor de fusie/overname. Het gefuseerde bedrijf zal net al Discovery beursgenoteerd worden in New York. De fusie is afhankelijk van toestemming van mededingingsautoriteiten.

corporate.discovery.com
www.warnermedia.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie