Discovery in het teken van Stephen Hawking
16-03-2018 10:39:00 | Door: | hits: 2595 | Tags:

Discovery brengt aanstaande zaterdag een ode aan het leven van Stephen Hawking, de legendarische Britse kosmoloog en natuurkundige, die afgelopen woensdag op 76-jarige leeftijd is overleden. In de afleveringen van Stephen Hawking’s Universe zien we Stephen’s visie op een aantal prangende vragen over onze kosmos. Hoe is het heelal en de aarde ontstaan en wanneer zal onze planeet uitsterven? En, wellicht de boeiendste vraag van allemaal, bestaan er buiten de aarde nog andere levende wezens? In Stephen Hawking’s Grand Design bespreekt Hawking drie andere controversiële kwesties zoals: Heeft God het universum geschapen? Wat is de betekenis van het leven? En, wat beschouwt hij als de sleutel tot de kosmos? Is wetenschap onverenigbaar met religie? Door middel van prachtige opnames en spectaculaire computeranimaties worden de antwoorden van Hawking in beeld gebracht. Nooit eerder konden we op zo’n heldere en overtuigende manier kennismaken met de mogelijke werelden buiten onze dampkring.

Diverse Stephen Hawking afleveringen worden aanstaande zaterdag 17 maart vanaf 16.20 uur opnieuw uitgezonden bij Discovery.

Uitzendschema

16:20 uur Stephen Hawking’s Universe: The Story Of Everything

Deze twee uur durende special is een reis door de complete geschiedenis van onze aarde. Vanaf de ‘big bang’ tot het mogelijke einde van ons bestaan. Het is een feest voor het oog en laat de hersenen kraken. Hawking laat zien hoe het heelal ontstond vanuit helemaal niets en hoe op den duur het eerste leven tot stand kwam.

18:10 uur Stephen Hawking’s Universe: Are We Alone?

Zijn wij alleen? Of bestaat er elders in het heelal nog meer leven? Hawking neemt ons mee naar de manen van Jupiter en naar andere sterrenstelsels niet eens zo ver weg. Hij gaat na hoe leven er op andere plaatsen uit zou kunnen zien en berekent de kans dat we ooit contact met hen kunnen maken.

19:05 uur Stephen Hawking’s Grand Design: Did God Create The Universe?

Stephen Hawking geeft zijn persoonlijke, overtuigende visie op de grootste vraag aller tijden: is er een God die het universum waarin wij leven creëerde en bestuurt? Om deze controversiële en eeuwenoude vraag te beantwoorden, neemt Hawking ons mee op een reis door de geschiedenis van de mensheid.

20:00 uur Stephen Hawking’s Grand Design: The Meaning Of Life

Is er een betekenis in ons leven? Bestaat er een doel voor ons bestaan? Hawking gelooft niet in filosofie en zegt dat de wetenschap de sleutel tot alles is. Dus wat kunnen de natuurkundige wetten ons vertellen over wie en wat wij mensen werkelijk zijn?

 

21:00 uur Stephen Hawking’s Grand Design: The Key To The Cosmos

Hawking behandelt de vraag der vragen: waarom bestaat het universum? Maak je op voor een reis die je versteld doet staan - van de ontdekking van de zwaartekracht en verborgen extra dimensies tot miljarden andere universums waar van alles en nog wat mogelijk is. Dit is de nalatenschap van Hawking: een diepgaand, mooi en bijzonder verhaal dat de manier waarop je over de kosmos denkt voor altijd verandert.

www.discovery.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie