Discovery kijkt naar de mogelijkheid Nederlandse lineaire zender HGTV
22-01-2020 13:45:00 | Door: David de Jong | hits: 3473 | Tags:

Discovery kijkt naar de mogelijkheden om een lineaire klus- en woonzender onder de naam HGTV in Nederland te lanceren. Dit heeft het bedrijf op vragen van Nederlands MediaNetwerk laten weten.

Het bedrijf kan verder niets concreets melden over de plannen. HGTV is inmiddels gelanceerd in Duitsland (6 juni 2019), Roemenië (30 december 2019), Zuid-Afrika (15 juli 2019) en per 21 januari 2020 in het Verenigd Koninkrijk als opvolger van de zender Home. In Italië zal HGTV op 2 februari 2020 lanceren als landelijke free to air-zender via de digitale ether. De komende periode zal het kanaal in nog tien centraal- en Oost-Europese landen beschikbaar komen, waaronder Hongarije en Servië.

In Nederland is het merk via het interactieve platfor Dplay beschikbaar gekomen en worden op de zender TLC programmablokken onder de titel HGTV uitgezonden. HGTV stond oorspronkelijk voor Home & Garden Television en bestaat in de Verenigde Staten sinds 1994. Sinds maart 2018 is het merk eigendom van Discovery, nadat het Scripps Networks Interactive overnam en daarmee ook merken als Travel Channel en Foods Network, waarvan de distributie begin 2019 in Nederland werd beëindigd.

Programma's van Food Network worden net als HGTV wel via Dplay aangeboden.

Discovery brengt met haar zenders vooral Amerikaanse programma's en Amerikaanse (stijl)series waar volgens eigen zeggen nauwelijks Europese producties van beschikbaar zijn. Dit geldt ook voor de klus en woonprogramma's van HGTV. Voor HGTV heeft Discovery in december 2019 een Nederlandse uitzendlicentie verkregen.

www.discoverybenelux.nl
www.discovery.com
www.dplay.nl/hgtv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie