Discovery lanceert wereldwijde streamingdienst Discovery+; merk Dplay verdwijnt
02-12-2020 19:33:00 | Door: David de Jong | hits: 3229 | Tags:

Discovery zal haar streamingdiensten met real-life entertainment uit met name de Verenigde Staten en de sportcontent van Eurosport voortaan bundelen onder de naam Discovery+.

Discovery+ wordt op 4 januari 2021 gelanceerd in de Verenigde Staten en later dat jaar in nog eens 25 landen, waaronder Nederland, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Italië en Spanje. De dienst vervangt de bestaande Dplay-services. Ook in Brazilië en delen van Azië wordt Discovery+ gelanceerd. In het Verenigd Koninkrijk, Ierland en India is Dplay in november al vervangen door Discovery+.

Dplay bestaat in Nederland sinds 2019 en brengt producties van Discovery Channel, TLC, MotorTrend, HGTV, Food Network, ID, Animal Planet en Discovery Science. De Nederlandse lancering van Discovery+ is voorzien voor begin januari 2021. De Eurosport Player blijft vooralsnog bestaan. Wel is Discovery van plan om op termijn het hele Eurosport-portfolio op te nemen bij Discovery+, wat gefaseerd zal gebeuren. Zodra dit gebeurd is, zullen de jaarabonnees van Eurosport Player ook toegang krijgen tot het reallife entertainment deel van Discovery+. 

Programma-aanbod
 
Discovery claimt dat Discovery+ vergeleken met Dplay meer exclusieve Amerikaanse series zal bevatten waaronder Six Degrees with Mike Rowe, American Detective with Joe Kenda en Mysterious Planet. Ook Nederlandse series zoals Bevallen met Bobbi en Fitness Diaries komen beschikbaar. Daar wordt begin 2021 de productie Sex Tape aan toegevoegd. Sex Tape wordt gepresenteerd door voormalig porno-actrice Priscilla Hendrikse (ook bekend als Bobbi Eden). Het is het eerste Nederlandse programma dat voor Discovery+ wordt geproduceerd.  Ook bijna alle sportwedstrijden die Eurosport uitzendt, waaronder de Olympische Spelen in Tokyo in 2021, komen beschikbaar op Discovery+.

Discovery+ zal net als Dplay 3,99 euro per maand of 39,99 euro per jaar kosten in Nederland. In het Verenigd Konkrijk heeft Discovery een overeenkomst met Sky (van Comcast) gesloten zodat de abonnees automatisch toegang tot Discovery+ hebben. In Italië heeft Discovery een soortgelijke overeenkomst met de operator TIM gesloten en in de Verenigde met Verizon. In de VS is het aanbod aan programma's het grootst, met 55.000 afleveringen van 2500 titels. Ook zal Discovery in de Verenigde Staten samenwerken met A+E, waar History Channel en Lifetime onder vallen. Ook zullen BBC-natuurdocumentaires bij Discovery+ worden aangeboden in de VS.

Bij Discovery+ zal in de Verenigde Staten ook reclame uitzenden. Boston Beer Company, Kraft Heinz, Lowe’s en Toyota hebben zich al gemeld daarvoor. Het gaat daarbij om datagedreven reclames die afgestemd worden op de interesses van consumenten. Discovery+ krijgt in de VS ook een duurdere, reclamevrije versie.In Nederland zal er alleen een reclamevrije versie bestaan.

Reacties

David Zaslav, President en CEO van Discovery, Inc.:“We hebben de afgelopen twee jaar volop gewerkt aan de wereldwijde lancering van Discovery+. Nu staat er een streamingsdienst met een programma-aanbod van wereldklasse, eigen personalities en een enorme catalogus om uit te kiezen. Met discovery+ grijpen we de kans aan om dé streamingsdienst te zijn voor real-life entertainment waar je alles vindt over eten, wonen, lifestyle, natuur, avontuur, echte misdaad en nog veel meer.”

Jean-Briac Perrette, President en CEO van Discovery International: “Al decennialang verbinden wij kijkers uit alle hoeken van de wereld met interessante verhalen. Daarmee inspireert Discovery zoals maar weinig mediamerken dat kunnen. Met Discovery+ gaan we kijkers in meer dan 25 landen bereiken het komende jaar, waarbij we de wereld van real-life entertainment op een nieuwe manier naar de kijkers brengen."

Susanne Aigner, General Manager Discovery GSA & BLX: “Wij zijn blij dat we de lancering van Discovery+ nu kunnen aankondigen in Nederland. Met onze vernieuwde streamingsdienst spelen we in op de snel veranderende vraag van consumenten, die onze programma’s niet willen missen en willen bekijken op een apparaat naar keuze. Zeker nu we nog meer mooie series kunnen bieden uit binnen- en buitenland."

www.discoverybenelux.nl
www.discovery.com
www.dplay.nl
www.discoveryplus.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie