Discovery start Nederlandse versie ID (Investigation Discovery)
11-06-2021 11:44:00 | Door: David de Jong | hits: 1538 | Tags:

Discovery is op 1 mei in alle stilte gestart met een Nederlandse versie van ID, ook bekend als Investigation Discovery. Voor 1 mei werd een zogeheten pan-regionale versie uitgezonden die meerdere landen bediende waar alleen de audio van verschilde. Wel werden Nederlandse reclames uitgezonden. Discovery heeft hiertoe een uitzendlicentie bij het Commissariaat voor de Media verkregen voor een specifiek Nederlandse versie.

De Nederlandse versie is net als de pan-regionale versie een zender die Discovery aanduidt als uitzender van typisch Amerikaanse misdaadseries waarvan onvoldoende Europese producties beschikbaar zijn. Toch moet Discovery op de Nederlandse versie dit jaar 15 procent Europese producties uitzenden, oplopend naar 50 procent in 2023. In 2021 en 2022 hoeven geen Nederlandse producties te worden uitgezonden. In 2023 moet de zender voor het eerst Nederlandse programma’s uitzenden (15 procent) oplopend naar 25 procent in 2024 en 40 procent in 2025.

ID wordt bij de meeste grote providers verspreid in het standaardpakket. Ad Alliance (RTL Nederland) verzorgt de reclameverkoop.

www.discoverybenelux.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie