Discovery verlengt tot minstens 2025 exclusieve uitzendrechten van de Giro d'Italia
19-02-2021 18:35:00 | Door: David de Jong | hits: 1724 | Tags:

Discovery heeft dankzij een overeenkomst met RCS Sport en IMG de exclusieve uitzendrechten van de Giro d'Italia, Strade Biache Men and Women Elite, Tirreno-Adriatico, Milano-Torino, Gran Piemonte, Giro di Sicilia, Milano-San Remo en Il Lombardia verlengd tot minstens 2025. De wielerwedstrijden worden vertoond via Eurosport en de streamingdiensten Discovery+ en Global Cycling Network. Discovery heeft sinds 2017 de exclusieve uitzendrechten, waardoor de NOS en VRT de Italiaanse wielerwedstrijden niet meer rechtstreeks kunnen uitzenden. Global Cycling Network is een internetstreamingdienst die via Play Sports Network eigendom is van Discovery.

Voor Italië, San Marino en Vaticaanstad heeft Discovery niet de exclusieve rechten. Daar zendt de Italiaanse publieke omroep Rai de wielerwedstrijden integraal uit. Vanaf 2022 zullen de uitzendrechten in Latijns-Amerika exclusief worden voor Discovery en vanaf 2023 in Nieuw-Zeeland. De zogeheten UAE Tour behoort ook tot het exclusieve rechtenpakket dat Discovery heeft verworven met uitzondering van het Midden-Oosten.

Discovery zendt daarnaast op niet-exclusieve basis de belangrijke wielrenwedstrijden uit van onder meer de Tour de France en andere UCI-wedstrijden. Discovery ziet de verlenging van de uitzendrechten van de Italiaanse wielerwedstrijden als een bevestiging van haar verbondenheid met de wielrensport.

Andrew Georgiou, President van Eurosport en Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions bij Discovery: "Discovery heeft een rijke geschiedenis met het uitzenden van een uitgebreid aanbod van wielrenwedstrijden via Eurosport en GCN. We zijn continu bezig met innoveren om de beste kijkerservaring te bieden voor gepassioneerde wielrenfans, overal. We zijn blij met het consolideren van ons portfolio met wereldklasse wielrennen en zijn blij met de verlenging van onze overeenkomst met RCS, zodat de Giro d'Italia op onze zenders en platforms nog jarenlang te zien zullen zijn. Dankzij ons partnerschap tussen Eurosport en GCN alsmede Discovery+ vanaf 2021 zullen we doorgaan onze wielrenexpertise te aan te wenden om iedereen te laten genieten van sport op ongekende wereldschaal."

Guy Voisin, Director of Cycling bij Eurosport en GCN: "Eurosport en CGN zullen dit jaar meer dan ook hun samenwerking versterken en zullen meer live wielrennen dan ooit tonen, waaronder ononderbroken uitzendingen van elke grote tour, klassieker, olympische en wielrenwedstrijden. We kijken uit naar de kickstart van het 2021 wielrenseizoen met de uitzending van de UAE Tour. Deze wedstrijden worden op een dusdanige manier aangeboden, zodat de fans betrokken worden bij de sport waar ze van houden."

Er worden zowel televisieprogramma's als podcasts aangeboden in onder meer Duitsland (Extra Time), Frankrijk (Bistrot Velo) en het Verenigd Koninkrijk (The Breakaway and the Bradley Wiggins Show podcast). De Discovery-zenders zullen gedurende 2021 300 dagen aan live wielrennen uitzenden van zowel de wedstrijden van mannen als vrouwen.

www.rcssport.it
www.img.com
www.discovery.com
www.discoverybenelux.nl
www.eurosport.nl
www.globalcyclingnetwork.comVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie