Disney Channel dreigt miljoenenbereik te verliezen bij KPN
02-05-2019 12:23:00 | Door: David de Jong | hits: 6187 | Tags:

De jeugdzender Disney Channel dreigt fors bereik te verliezen bij KPN. Dit heeft Disney/Fox-Communication Director Maarten van Rooijen bevestigd aan Nederlands MediaNieuws. KPN bevestigt de situatie.

Eerder was al aangekondigd dat andere Disney/Fox-zenders bij KPN zullen verdwijnen. Maarten van Rooijen: "Wij zijn teleurgesteld dat KPN heeft aangekondigd dat zij National Geographic, (waarschijnlijk) Disney Channel, Fox en 24Kitchen niet langer willen aanbieden. We zijn echter nog met elkaar in gesprek en we blijven ons volop inzetten om een oplossing te vinden die voorkomt dat ze deze zenders per 1 juni 2019 uitschakelen." Stijn Wesselink, senior woordvoerder van KPN: "We zijn nog steeds in gesprek met FOX/Disney over de doorgifte van een aantal zenders waaronder ook Disney Channel, aangezien Disney en FOX tot hetzelfde concern behoren." Tot nu toe hebben deze gesprekken die al geruime tijd gaande zijn, nog niet geleid tot een oplossing.

KPN kondigde via een servicemededeling aan haar abonnees aan dat ook Disney Channel per 1 juni waarschijnlijk zal verdwijnen uit het aanbod van KPN Interactieve TV. Daarmee verliest de op kinderen gerichte zender in een klap 2,18 miljoen huishoudens oftewel 27,8 procent van de Nederlandse huishoudens. Disney XD, dat overdag tot 18 uur te zien is via het kanaal van Veronica, zal wel beschikbaar blijven. Als gevolg van de onderhandelingsproblemen tussen KPN en Disney werd door KPN het einde van de uitzendingen bij KPN van National Geographic, Nat Geo Wild, Fox, Baby TV en 24Kitchen aangekondigd. Sinds 20 maart 2019 is Disney eigenaar van deze kanalen. Bij KPN Interactieve TV kondigde KPN aan Disney Channel te vervangen door aanbod van NBC Universal. Welk aanbod dit zal zijn, is niet duidelijk.

De Disney-zenders blijven wel bij andere distributeurs beschikbaar, waaronder VodafoneZiggo. Disney is van plan om Nederland nog voor de zomer van 2020 een eigen aanbod onder de naam Disney+ te lanceren als streamingdienst (OTT). Een einde van Disney Channel bij KPN zou een partij als Viacom in de kaart kunnen spelen ten behoeve van Nickelodeon, maar ook de NPO kan met Zapp en Zappelin daarvan profiteren. NBC Universal heeft nog niet gereageerd op vragen.

www.disneychannel.nl
www.kpn.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie