Disney Channel en Disney XD verdwenen uit Verenigd Koninkrijk en Ierland; focus op Disney+
02-10-2020 15:56:00 | Door: David de Jong | hits: 2445 | Tags:

Disney Channel, Disney XD en Disney Junior hebben hun uitzendingen gestaakt in zowel het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dit is een gevolg van mislukte contractsonderhandelingen tussen Walt Disney Company en distributeurs Sky UK en Virgin Media. Sky UK is net als Sky Deutschland en Sky Italia onderdeel van Comcast waar ook NBC Universal onderdeel van is. Virgin Media is onderdeel van Liberty Global die ook 50 procent van VodafoneZiggo in handen heeft. Disney Channel UK heeft 25 jaar bestaan.

Walt Disney Company lijkt zich meer en meer te focussen op Disney+. Kijkers worden dan ook daarnaar verwezen.In verschillende Europese markten zijn de lineaire zenders van Disney verdwenen. In Nederland is Walt Disney Company nog wel actief met Disney Channel en Disney XD. Laatstgenoemde op het kanaal waar ook Veronica (van Talpa Network) op uitzendt. De 24-uursversie van Disney XD Nederland stopte op 31 juli 2018.

De Duitse versie van Disney Channel is (nog) vrij op satelliet te zien, evenals via de Duitse Vodafone-kabelnetten. Disney XD Deutschland staakte op 31 maart 2020 haar uitzendingen. Disney Junior bestaat nog wel in Duitsland, maar sinds 31 maart 2020 niet meer via Sky Deutschland. In Italië staakten Disney XD en Disney Junior hun uitzendingen in het voorjaar van 2020. Ook Disney Channel is in Italië niet langer actief en stopte op 1 mei 2020 haar uitzendingen via onder meer Sky Italia.

Sky UK biedt haar klanten via een app de mogelijkheid op hun Sky Q-ontvanger Disney+ te gebruiken, indien men een los abonnement op Disney+ heeft. Ditzelfde zullen Sky Italia (maart 2021) en Sky Deutschland (april 2021) mogelijk maken. De zenders Fox en National Geographic blijft Walt Disney Company vooralsnog wel aanbieden via de Sky-platforms, al is de vraag hoelang het merk Fox nog actief zal blijven, gezien de uitfasering daarvan.

www.waltdisneycompany.com
www.disneyplus.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie