Disney Junior stopt in Nederland
07-03-2019 14:34:00 | Door: David de Jong | hits: 7258 | Tags:

Disney Junior stopt per 1 april in Nederland. De zender is nu nog 24 uur per dag te zien bij onder andere KPN, Ziggo, Caiway en Delta in pluspakketten. VodafoneZiggo maakte per abuis bekend dat het kanaal zal verdwijnen. Delta Fiber Nederland waar Caiway en Delta onder vallen, bevestigt middels een woordvoerder het verdwijnen van de lineaire zender. De ontwikkeling past in de lijn van het inkrimpen van de lineaire televisie–activiteiten van Disney in Nederland. In augustus 2018 stopte zusterzender Disney XD als 24 uurs–zender. Op de website van Disney is de programmering van Disney Junior verdwenen en wordt verwezen naar de app van Disney Junior met onder andere spelletjes voor peuters en kleuters. Disney Junior bestaat sinds mei 2010, eerst onder de naam Playhouse Disney en per september 2011 als Disney Junior.

Disney blijft in Nederland actief met de lineaire zenders Disney Channel en de daguitzendingen van Disney XD op het kanaal van Veronica van 04 tot 18 uur.

Disney Junior is een reclamevrije zender die volledig via de omzetten van distributeurs uit pluspakketten gefinancierd wordt en zich richt op met name peuters en kleuters. De kinderzender concurreert met zenders en zenderblokken als Zappelin van de NPO, Nick Jr. en het reclamevrije Vlaamse Ketnet Jr. Waarschijnlijk zullen de programma's van Disney Junior deels via Disney Channel te zien blijven.

Later dit jaar is de verwachting dat de on demand–dienst Disney+ zal starten, inclusief Disney–content voor kinderen. Disney wilde desgevraagd niet reageren op de ontwikkelingen. Zie ook het artikel Disney+: Netflix straks zonder Disney/20th Century Fox.

www.disney.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie