Disney+ in november van start in de VS; Europa volgt in 2020
12-04-2019 11:07:52 | Door: David de Jong | hits: 2132 | Tags:

Walt Disney Company heeft bekend gemaakt dat Disney+ op 12 november in de Verenigde Staten zal worden gelanceerd. In west-Europa zal de dienst nog voor de zomer van 2020 starten en binnen twee jaar zal Disney+ in alle belangrijke markten van de wereld beschikbaar komen. Oost-Europa is in 2021 aan de beurt.    

Disney+ zal de vlaggeschipstreamingdienst worden. In de Verenigde Staten is Disney al actief met de sportdienst ESPN+ en de filmstreamingdienst Hulu waarvan ze de controle onlangs heeft verworven. In Azie is het ook met Hotstar actief.

Disney+ zal focussen op de merken Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. De bedoeling is dat Disney+ op zoveel mogelijk devices beschikbaar komt: dus smart-tv's, via het web, smartphones, spelcomputers en Roku. De dienst zal aanbod ook in 4K HDR aanbieden en gebruikers kunnen de content ook downloaden en offline bekijken zolang ze een abonnement hebben.

In de Verenigde Staten zal Disney+ per jaar 69,99 Amerikaanse Dollar kosten; per maand 6,99 Amerikaanse Dollar. Eind 2024 mikt het bedrijf op 60 tot 90 miljoen abonnees, waarvan een derde uit de Verenigde Staten en de rest uit andere landen. In 2020 investeert Disney meer dan 1 miljard Amerikaanse Dollar in eigen content, in 2024 moet dat 2,5 miljard Amerikaanse Dollar zijn. In 2024 is het de bedoeling dat Disney+ winstgevend zal zijn.

In het eerste levensjaar van Disney+ zullen er 25 series en 10 films, documentaires en specials  voor Disney+ worden geproduceerd. Talloze producties die onderdeel zijn van de bedrijven van Walt Disney zijn te zien: nieuwe seizoenen van Star Wars: The Clone Wars, High School Musical, Loki, Marvel 616, (Re)Connect, alle 30 seizoenen van The Simpsons, The Sound of Music, Malcom in the Middle, Forky Asks a Question, The Phineas and Ferb Movie en veel andere titels.

www.disneyplus.com
www.thewaltdisneycompany.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie