Disney+ maakt content Star bekend
29-01-2021 18:53:00 | Door: David de Jong | hits: 1512 | Tags:

Walt Disney Company heeft meer bekend gemaakt over de content die bij lancering van het merk Star beschikbaar zal komen vanaf 23 februari 2021. Star zal televisieseries, films en eigen producties brengen.

Er zijn bij de start 50 televisieseries, 250 films en 4 Star Originals beschikbaar. Daarbij wordt elke maand content toegevoegd vanuit Disney Television Studios.

Star kwam in handen van Walt Disney Company dankzij de overname van 21st Century Fox in 2019. Het merk zal bij Disney+ de meer volwassen content samenbrengen.

Nederlanders die zich tot en met 22 februari 2021 abonneren op Disney+ betalen net als de bestaande abonnees 6,99 euro per maand, of 69,99 euro per jaar. De prijzen blijven zes maanden van kracht voor diegenen die op 22 februari 2021 abonnee zijn. Daarna zijn de prijzen 8,99 euro per maand of 89,90 euro per jaar.

Vanaf de lancering wordt Disney+ de exclusieve thuisbasis van Star Originals. In Nederland kunnen abonnees rekenen op de misdaadthriller Big Sky van David E. Kelley (Big Little Lies, The Undoing); de Love, Simon-spin-off serie Love, Victor van de schrijvers Isaac Aptaker (This Is Us) en Elizabeth Berger (This Is Us) en de geanimeerde sitcom voor volwassenen Solar Opposites van Justin Roiland (Rick & Morty) en Mike McMahan (voormalig assistent-schrijver bij Rick & Morty). Daarnaast zal de dramaserie Helstrom te streamen zijn vanaf de eerste dag van de lancering. Verder staan de premiumseries Dopesick en The Dropout, nieuwe content van de Kardashians en een hele reeks FX originals zoals The Old Man op het programma voor 2021.

Disney+ abonnees krijgen ook televisieseries zoals Grey’s Anatomy, 24, Buffy The Vampire Slayer, The X-Files, Lost en Family Guy te zien. Elke week worden er titels op het platform toegevoegd. Abonnees kunnen ook American Horror Story, de komische ABC-serie black-ish met Anthony Anderson, Tracee Ellis Ross en Yara Shahidi, Shonda Rhimes' drama Scandal en komedie Ugly Betty zien. Verder zijn er vanaf de lancering films zoals The Grand Budapest Hotel en The Shape of Water, naast klassiekers zoals Pretty Woman, The Maze Runner en Die Hard beschikbaar.

Ouderlijk toezicht 
Vanaf 23 februari 2021 wordt ouderlijk toezicht geïntroduceerd op Disney+. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om voor bepaalde profielen de toegang tot films en series te beperken op basis van de leeftijdsclassificatie van de content. Ze kunnen ook een pincode instellen voor profielen die toegang krijgen tot de volwassen programma's.

Jan Koeppen, President van The Walt Disney Company EMEA: “Star zal een integraal onderdeel zijn van Disney+, waardoor het nog groter, gedurfder en nog spannender wordt. De komst van honderden tv-series en films, waaronder onze exclusieve Star Originals, maken van Disney+ dé belangrijkste plek voor entertainment van hoge kwaliteit met voor elk wat wils. Onnodig te zeggen dat dit alles wordt geleverd met ouderlijk toezicht om ouders die gemoedsrust te geven.”

Star zal meteen beschikbaar zijn op Disney+ in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Portugal, België, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, IJsland, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. De beschikbare Star-content zal per land variëren.

Het merk Star werd tot 22 januari 2021 door Walt Disney Company gebruikt voor zenders met Aziatische content uit onder meer India. Deze kanalen gebruiken voortaan het merk Utsav. Het is nog onduidelijk wat Walt Disney Company zal doen met de Nederlandse televisiezender Fox aangezien het de merknaam Fox aan het uitfaseren is; een optie is deze zender om te dopen tot Star TV.

Zie ook: Walt Disney Company verhoogt abonnementsprijs Disney en introduceert Star

www.disneyplus.nl
www.waltdisneycompany.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie