Disney+: na Nederland volgen eind maart 2020 de grote Europese landen
08-11-2019 15:36:00 | Door: David de Jong | hits: 2239 | Tags:

Disney+ dat dinsdag 12 november 2019 zal starten in Nederland, de Verenigde Staten en Canada, heeft aangekondigd dat het op 31 maart 2020 in de grote Europese landen zal beginnen. Het gaat om het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje. In Australië en Nieuw Zeeland start Disney+ op 19 maart 2019.

Nederland is sinds 12 september 2019 een proeftuin in aanloop naar de officiële lancering, waarbij kijkers kosteloos konden kijken naar beperkte hoeveelheid content. Vanaf 12 november 2019 zal de volwaarde dienst beschikbaar komen. De lancering in met name het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië ligt gevoelig aangezien Disney als eigenaar van 20th Century Fox nog belangrijke rechtenovereenkomsten heeft met Sky, dat in handen is van Comcast.

Walt Disney Company benadrukt dat de content op Disney+ per land kan verschillen. Voorheen werden Sky en 20th Century Fox gecontroleerd door de familie Murdoch waardoor langdurige overeenkomsten van belangrijke rechten konden bestaan. Met het verkopen van de verschillende onderdelen is daar een einde aan gekomen. De eerste signalen van minder Disney- en Fox-aanbod zijn inmiddels merkbaar op de verschillende platforms van Sky.

Disney+ zal de merken van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic samenbrengen. Walt Disney Company heeft ook aangekondigd een overeenkomst met Amazon Fire te hebben. Disney+ zal vanaf de start ook voor gebruikers van Amazon Fire beschikbaar komen. Daarnaast was al de beschikbaarheid via televisietoestellen van Samsung, LG en devices van Google, Microsoft en Apple toegezegd. Meer actiegerichte content zal in de Verenigde Staten via het Disney-platform Hulu beschikbaar blijven. Zo zal het Fox-merk FX producties voor Hulu produceren. Er zullen in de Verenigde Staten combinatie-aanbiedingen komen waarbij klanten zowel Disney+, Hulu en/of ESPN Plus (sport) kunnen afnemen met kortingen.

www.waltdisneycompany.com
www.disneyplus.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie