Disney neemt Amerikaanse streamingdienst Hulu over
15-05-2019 15:35:00 | Door: David de Jong | hits: 3310 | Tags:

Walt Disney Company heeft aangekondigd de Amerikaanse streamingdienst Hulu volledig over te nemen en met onmiddelijke ingang de operationele leiding over te nemen. Walt Disney heeft dankzij de overname van 21st Century Fox de meerderheid in handen gekregen van Hulu sinds maart 2019. AT&T verkocht daarbij onlangs haar 9,5-procentsbelang in Hulu.

Hulu is een streamingdienst die alleen in de Verenigde Staten actief is, en daar een belangrijke en relevante concurrent van Netflix is. Comcast, dat 33 procent van de dienst in handen heeft, heeft met Walt Disney Company afgesproken dat Disney dat belang in 2024 kan overnemen voor 27,5 miljard dollar. Hulu zal tot eind 2024 het aanbod van NBC Universal kunnen blijven uitzenden. NBC Universal is onderdeel van Comcast. Hulu zal tot eind 2024 beschikbaar blijven op het platform Xfinity X1 van Comcast, oftewel het Amerikaanse kabelmerk van Comcast. NBC Universal heeft over een jaar het recht exclusieve content op haar eigen OTT-dienst aan te bieden, waarbij de vergoeding die Hulu voor de content betaalt, omlaag wordt gebracht.

De overname van Hulu en het nemen van de operationele controle door Walt Disney Company past in het beleid van Walt Disney waarbij het in november 2019 met  Disney+ zelf een grote streamingdienst zal starten. Die dienst zal voor de zomer van 2020 ook in Nederland beschikbaar komen.

www.hulu.com
www.nbcuniversal.com
www.comcast.com
www.waltdisneycompany.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie