Disney+ nu ook in zeven andere Europese landen
25-03-2020 17:22:00 | Door: David de Jong | hits: 1217 | Tags:

Disney+ is ook van start gegaan in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. De lang aangekondigde lancering in deze landen is daarmee gerealiseerd. In Frankrijk, waar de noodtoestand is uitgeroepen, is de lancering uitgesteld tot 7 april 2020.

Disney+ is vooralsnog in Europa - dus ook in Nederland - alleen beschikbaar met 25 procent lagere beeldkwaliteit dan voor de coronacrisis. Hiermee volgt Walt Disney Company de lijn van andere internationale grote streamingdiensten als Netflix, YouTube, Prime Video en Apple TV+. De Europese Commissie vroeg streamingdiensten tot inperking van hun bandbreedte omdat in sommige EU-landen de infrastructuren de vraag aan bandbreedte niet altijd aankunnen nu veel meer mensen thuis moeten blijven.

Nederland was samen met de Verenigde Staten en Canada het eerste land waar Disney+ is gelanceerd, gevolgd door Australië, Nieuw-Zeeland en Puerto Rico. De verwachting is dat Disney+ in de loop van 2020 in meer markten actief zal worden.

Begin februari 2020 had Disney+ wereldwijd 28,6 miljoen abonneees. Een lanceringsfeest rondom de lancering in de belangrijke Europese markten is in verband met het coronavirus tot nader order uitgesteld. Ook de lancering van Disney+ in India is tot nader order uitgesteld.

www.waltdisneycompany.com
www.disneyplus.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie