Disney+ start op 12 november 2019 in Nederland
19-08-2019 17:10:00 | Door: David de Jong | hits: 4671 | Tags:

Disney+ start op 12 november 2019 in Nederland. Nederland is het eerste Europese land waar Disney+ wordt gelanceerd. Diezelfde dag start de streamingdienst van Walt Disney Company ook in de Verenigde Staten en Canada. In Nieuw-Zeeland en Australië start Disney+ op 19 november. 

De prijs van Disney+ zal in Nederland 69,99 euro per jaar bedragen, of 6,99 euro per maand. Daarmee gaat Walt Disney Company de directe strijd aan met Netflix, dat iets duurder is. Op de homepage van Disney+ is een aftelklok te zien. Disney+ zal via de Google en Apple-platforms alsmede via de diensten van Roku, Sony en Microsoft beschikbaar zijn. Daarmee zal de dienst via nagenoeg alle smartphones, tablets, smart tv's, spelcomputers en laptops te zien zijn.

Via Disney+ zal een breed scala aan films, series, documentaires en andere content beschikbaar zijn uit het assortiment van Walt Disney Company. Veel van deze produkties zijn niet (meer) te zien bij concurrenten als Netflix, Videoland, Amazon Prime en Film1. Op 20 maart 2019 rondde Walt Disney Company de overname van 21th Century Fox af, waarmee het met 20,2 miljard Amerikaanse dollars omzet op kwartaalbasis één van de grootste mediabedrijven op aarde is.

In de Verenigde Staten zullen ook bundels op de markt worden gebracht met Hulu en de Disney-sportstreamingdienst ESPN. De verwachting is dat naast HD-content ook een aanbod in 4K HDR beschikbaar zal zijn. De bedoeling is dat Disney+ over twee jaar in alle voor Walt Disney relevante markten beschikbaar is. De prijzen kunnen in de verschillende markten licht verschillen.

Onlangs hielden wij een radio-interview met Jaap Bruijnen, COO van Pathé Thuis. Hij spreekt onder meer over de komst van Disney+ naar Nederland en de betekenis voor Pathé Thuis en de rest van de markt. Luister deze podcast hier:

www.disneyplus.nl
www.waltdisneycompany.com

Lees ook: Disney: Netflix straks zonder Disney/20th Century Fox

Wij starten een forum met de vraag: Wat betekent de komst van Disney+ voor het Nederlandse medialandschap?
Stuur jouw bijdrage aan dit forum naar Bas Vlugt | bas@nederlandsmedianetwerk.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie