Disney: teleurstellende prestaties door moeizame integratie 21st Century Fox
09-08-2019 16:36:00 | Door: David de Jong | hits: 1594 | Tags:

Disney heeft deze week teleurstellende resultaten gepresenteerd. De mediamoloch die afgelopen kwartaal films als Aladdin, Avengers: Endgame en Toy Story 4 uitbracht, behaalde een nettowinstdaling van 51 procent. De winst bedroeg 1,4 miljard Amerikaanse dollar.

Analisten schrijven dat Walt Disney zich mogelijk verslikt heeft in de overname van 21st Century Fox, waaronder de 20st Century Fox filmstudios en de internationale Fox- en Fox Sports-zenders vallen. Omzetten stegen behoorlijk, de mediagigant draait 20,25 miljard dollar aan omzet, een derde meer dan het jaar daarvoor.  6,7 miljard dollar is afkomstig uit het zogeheten segment Media Networks waaronder de Amerikaanse versies van ABC, Disney Channel, National Geographic en ESPN vallen. Dat is een stijging van 21 procent.

Met name door de consolidatie van Hulu, kosten die met de lancering van Disney+ samenhangen alsmede verliezen bij Star India veroorzaakten deze grotere verliezen. Het verlieslijdende onderdeel omvat ook activiteiten als Fox Sports Nederland, National Geographic, Fox Nederland en Disney Channel Nederland. 

21st Century Fox werd in maart 2019 gekocht voor 71 miljard dollar. Het tweede kwartaal is het eerste kwartaal dat de resultaten sinds de overname werden gepresenteerd. Analisten vertelden bij Bloomberg dat ze veel van de Disney+-streamingdienst verwachten. Disney+ zal volgens de analisten meer relevante content aanbieden dan concurrenten als AT&T's WarnerMedia en Comcast/NBCUniversal, terwijl Netflix content aan het verliezen is. Analisten zijn gematigd positief over Walt Disney Company en denken dat de integratieproblemen met 21st Century Fox tijdelijk zijn.

www.waltdisneycompany.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie