Dplay voegt content Discovery Science en BBC Science toe
20-05-2020 12:09:00 | Door: David de Jong | hits: 1421 | Tags:

Vanaf dinsdag 16 juni wordt de veelal Amerikaanse content van de zender Discovery Science toegevoegd aan Dplay, het video-on-demandplatform van Discovery. Discovery Science toont vooral Amerikaanse programma's over wetenschap. Het gaat daarbij om onder meer Futurescape With James Woods, How The Earth Works, Stem Cell Universe With Stephen Hawking en Through The Wormhole With Morgan Freeman.

Discovery Science wordt als televisiezender via pluspakketten via distribtueurs aangeboden, maar was nog niet beschikbaar via het on-demandplatform van Discovery.

Vanaf 16 juni 2020 zal ook de sciencecollectie van de BBC volledig zijn toegevoegd aan Dplay, waarmee meer dan 60 series en 400 afleveringen beschikbaar komen waarin de wetenschap centraal staat.

De Science-collectie van de Britse BBC is onderdeel van de BBC Natural History-collectie die sinds eind maart 2020 gefaseerd aan Dplay wordt toegevoegd. Deze zal de komende 10 jaar digitaal exclusief beschikbaar zijn via Dplay. De BBC-collectie bestaat uit vooral Britse documentaires als In Search Of Science, Secrets Of Bones, Secret Universe - Journey Inside The Cell en Wonders of Life. Ook verschillende afleveringen van de documentaireserie Horizon zijn dan te bekijken. De serie, die dieper ingaat op de hedendaagse wetenschap en de impact hiervan op de mens, is bekroond met onder meer een Emmy Award voor beste documentaire. De BBC-documentaires waren eerder via de BBC-zenders te zien.

Naast Discovery, TLC en Investigation Discovery is ook de (veelal) Amerikaanse content van Animal Planet, Food Network, HGTV en MotorTrend beschikbaar gekomen via Dplay.

www.dplay.nl
www.discoverybenelux.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie