Edsilia Rombley en Kees Tol zijn terug met Over Gewicht
17-03-2022 16:50:00 | Door: David de Jong | hits: 1335 | Tags:

Edsilia Rombley en Kees Tol zijn terug met een seizoen van Over Gewicht, waarin zij opnieuw in de wereld van gezond afvallen duiken. Het duo ontrafelt in hun zoektocht de feiten en fabels over eetgerelateerde onderwerpen; waarom is gezond eten duurder dan ongezond eten? Wist je dat goede vis niet naar vis mag ruiken of dat een banaan meer alcohol bevat dan een 0.0-biertje? En waar moet je op letten als je gezond wil afvallen, maar ook gezellig uit eten wilt? Het komt aan bod in de Powered by LINDA.-reeks. 

In de eerste aflevering onderzoeken Kees Tol en Edsilia Rombley alle facetten van suiker. Edsilia Rombley gaat langs het UMC in Amsterdam en ontdekt hoe schrikbarend veel suiker in voedsel is verwerkt en wat het doet met je lichaam en je brein. Ook doet zij samen met een suikertestpanel mee aan de 21 dagen suikerchallenge, waarbij ze geen toegevoegde suiker eet.

Kees Tol gaat langs bij Olympisch kampioen Kjeld Nuis die vertelt dat suiker essentieel is om een topsportprestatie te leveren. Op de Wageningen Universiteit ontdekt Kees wat suiker is en in welke producten het is verwerkt. Ook test hij verschillende suikervervangers.

Over Gewicht is vanaf woensdag 30 maart om 20:30 uur te zien bij Net5 en wordt geproduceerd door BlazHoffski (Warner Bros.)

Foto: Cornelie Tollens

www.talpanetwork.com
www.net5.nl
www.blazhoffski.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie