Een derde marketeers besteedt video uit
02-09-2019 10:59:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1671 | Tags:

Meer dan een derde van de marketingprofessionals besteedt het merendeel van videoproductie uit. Met name voor de opname en montage van producties maakt 37 procent van de marketeers gebruik van een videospecialist.

De opnames voert 22 procent van de marketeers zel uit, bij montage is dat  24 procent. Dit blijkt uit de Online Video Monitor, een onderzoek onder ruim 300 respondenten, dat ieder jaar wordt gehouden door SAMR, in opdracht van Quadia.

Het meest gehoorde bezwaar tegen de inzet van online video is dat de productie te veel tijd kost. Maar liefst 53 procent van de respondenten die geen video inzetten, ziet de benodigde tijd als belemmering, Dit is een flinke stijging is ten opzichte van 2018, toen dit percentage nog 44 procent was. Voor nog eens 41 procent zijn de kosten een drempel om video’s te produceren, 38 procent vindt video te ingewikkeld. Inmiddels geeft 88 procent van de marketeers aan weleens online video in te zetten.

Nico Verspaget, directeur van Quadia: “Ondanks dat tijd en kosten een belangrijke rol spelen bij het maken van keuzes over het produceren van online video, zien we dat het gestaag in populariteit groeit sinds de start van de Online Video Monitor in 2015. De jarenlange, aanhoudende groei van online video lijkt dus nu op een punt te zijn gekomen waarop de beschikbare skills de grootste beperkende factor zijn. Marketeers willen wel meer video in zetten, maar hebben de tijd of de expertise niet. Het huidige tijdgebrek lijkt op twee manieren te worden opgelost: het inhuren van expertise of investeren in een eigen (in-house) studio en video-specialisten. Of die trend ook daadwerkelijk doorzet, dat zullen we zien in de resultaten van volgend jaar.”

Het volledige rapport staat op de site van Quadia.

nl.quadia.com
www.samr.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie