Eerste Kamer stelt opnieuw wijziging STER-bestuur uit tot eind januari 2021
25-11-2020 22:32:00 | Door: David de Jong | hits: 1645 | Tags:

De Eerste Kamer heeft de behandeling van de wetswijziging die gaat over de wijze waarop de STER wordt bestuurd, opnieuw uitgesteld. Op 26 januari 2021 staat de telkens uitgestelde plenaire behandeling gepland waarna er een stemming kan volgen De Eerste Kamer had allerlei schriftelijke detailvragen gesteld, waardoor de schriftelijke behandeling sinds oktober 2020 telkens voortduurde.

Het wetsvoorstel bevatte oorspronkelijk een verbod voor politci om in omroepbesturen te mogen zetelen, maar dit werd als ongrondwettelijk geacht, waarna een gewijzigd wetsvoorstel alsnog bij de Eerste Kamer is beland.

Als de senatoren met het wetsvoorstel akkoord gaan en de koning zijn handtekening zet, wordt Frank Volmer interim-bestuurder, wordt een Raad van Toezicht bij de STER ingesteld en zal het huidige STER-bestuur, waar namens de NPO Shula Rijxman en Jan Slagter deel van uitmaken, worden opgeheven. Onduidelijk is of dit nog in het eerste kwartaal 2021 het geval zal zijn of per april 2021. Tot die tijd blijft de huidige structuur actief met Frank Volmer als algemeen directeur.

Zie ook: Frank Volmer kandideert zich voor bestuur STER en wordt interimbestuurder.

www.ster.nl
www.rijksoverheid.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie