Eerste programma samenwerking Net5 en LINDA.: Iris en de 12 dates
04-09-2019 07:56:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 7481 | Tags:

Met de komst van Linda de Mol en Jildou van der Bijl naar Net5 als creatieve directie, gaan de merken Net5 & LINDA. vanaf nu samenwerken op de zender. Naast nieuwe zendervormgeving, maken dit najaar een aantal nieuwe programma’s hun opwachting. Deze Net 5 Powered by LINDA. programma’s kenmerken zich door onderwerpen die volledig zijn afgestemd op de vrouw van nu. De reality-docu Iris en de 12 dates is daar één van. Voorwaarde voor alle nieuwe programma’s is dat ze vernieuwend en spraakmakend zijn met het idee om van Net5 de leukste vrouwenzender van Nederland te maken.

In de nieuwe reality-docu Iris en de 12 dates gaat pianiste en componiste Iris Hond (32) in zeven afleveringen met hulp van een psycholoog op zoek naar wat echte liefde voor haar is. Iris Hond lijkt alles te hebben: ze rondde het conservatorium summa cum laude af, heeft internationaal succes, Diana Ross koos haar zelf uit om in 2009 haar Symphonica in Rosso concerten te openen, en ze is ook nog eens een knappe verschijning. Maar aan één ding ontbreekt het haar: de ware liefde. Iris is niet de enige: Nederland telt momenteel meer dan twee miljoen singles.

Linda de Mol en Jildou van der Bijl (creatief directeur LINDA. & Net5): “Wij zijn trots dat wij van dit programma, dat in Israël een groot succes was, een Nederlandse variant hebben kunnen maken met Iris die het programma meteen een interessant experiment vond. Tegelijkertijd vinden we het heel spannend dat het eerste programma uit de nieuwe koker van Net5 & LINDA. nu echt gaat starten. Dit programma is eerlijk, persoonlijk en ontzettend kwetsbaar, en past precies in wat wij met Net5 Powered by LINDA. voor vrouwen willen betekenen.”

Iris gaat op zoek naar de liefde

In Iris en de 12 dates probeert Iris tijdens blind dates met twaalf verschillende mannen de liefde van haar leven te vinden, waarbij ze na elke date evalueert met psycholoog Lennart Klipp. Hij kijkt bij elke date op afstand mee, analyseert de ontmoetingen en gidst Iris naar persoonlijke ontwikkeling. De gesprekken laten zien tegen welke obstakels ze aanloopt bij het daten. Met nieuwe inzichten gaat Iris vervolgens naar de volgende date. Inzichten die ongetwijfeld voor veel mensen herkenbaar zijn en nuttige tips opleveren over liefde en relaties in het algemeen. Na alle twaalf dates kiest Iris twee mannen met wie ze, afzonderlijk van elkaar, een lang weekend weg gaat.

Lennart op LINDA.nl

Vrouwen die ook advies nodig hebben over daten kunnen terecht op LINDA.nl waar psycholoog Lennart Klipp in een online rubriek of via de livestream vragen over daten beantwoordt.

Over de serie

Iris en de 12 dates is één van de programma’s in de nieuwe samenwerking tussen Net5 & LINDA. Oorspronkelijk werd de serie in Israël geproduceerd onder de naam Anna’s 12 steps to love en was daar een enorm succes. Niet alleen vanwege de hoge kijkcijfers, maar ook vanwege het feit dat musicalster Anna Aranov door de serie daadwerkelijk haar ware liefde heeft gevonden. De twee zijn inmiddels getrouwd.

Over Iris Hond

Iris Hond (1987) is een Nederlandse concertpianiste. Vanaf haar derde speelt ze piano en op haar twaalfde doet ze de vooropleiding aan het conservatorium van Zwolle. Als ze veertien is, vervolgt ze haar studie in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium waar ze de opleiding summa cum laude afrondt. Naast internationaal uitverkochte concertzalen speelt Iris op plekken waar muziek minder vanzelfsprekend is zoals ziekenhuizen, asielzoekerscentra en daklozenopvang. In 2009 opent Iris de twee uitverkochte shows van Diana Ross in het Gelredome. Ook hebben legendes als Leonard Cohen, Eddie van Halen, Ludovico Einaudi en Michael Bublé geuit hoezeer ze onder de indruk zijn van het spel van Iris. Vanaf januari 2020 is Iris door heel Nederland te zien met haar nieuwe voorstelling, genoemd naar haar album Home.

Uitzending: vanaf dinsdag 24 september wekelijks bij Net5 om 20:30 uur.

www.net5.nl
www.talpanetwork.com


Fotografie: Carmen Kemmink


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie