Eerste show voor Rob Kemps (Snollebollekes) op SBS6: The Wheel
03-05-2021 10:49:03 | Door: Saskia van Weert | hits: 1457 | Tags:

Komend najaar presenteert Rob Kemps het spelprogramma The Wheel op SBS6. In deze van oorsprong Engelse feelgood quiz draait alles letterlijk om een groot ronddraaiend wiel op een even gigantisch podium met zeven BN’ers en drie kandidaten die de strijd met elkaar aangaan.

In het midden van het wiel is slechts plek voor één kandidaat, die het spel speelt zolang hij goede antwoorden geeft. Geeft hij een fout antwoord, dan bepaalt The Wheel wie de volgende vraag mag spelen. Dit kan een andere kandidaat zijn, maar óók dezelfde speler.

De drie kandidaten krijgen hulp van zeven BN’ers op het wiel die, ieder met hun eigen expertise, proberen de spelers naar de overwinning te brengen. Maar The Wheel bepaalt welke BN’er de kandidaat bij de vraag mag helpen, ook als dit niet zijn expertise is… Als alle zeven categorieën op het wiel correct zijn beantwoord, speelt de kandidaat in het midden van het wiel het finalespel. Maar ook hier geldt: een fout antwoord en The Wheel bepaalt wie er verder speelt. Wie gaat naar huis met een groot geldbedrag?

Rob Kemps: “Vanaf het eerste moment ben ik super enthousiast over The Wheel. Een mooiere start van mijn nieuwe televisie-avontuur kan ik me bijna niet voorstellen. Ik ken The Wheel van de BBC en ik heb veel zin om er, letterlijk, mijn eigen draai aan te geven. Ik kan niet wachten om de komende maanden met deze grootse spelshow aan de slag te gaan.”

Marco Louwerens, directeur Televisie: “Toen ik Rob begin dit jaar over The Wheel vertelde was zijn interesse meteen gewekt en wist ik direct dat hij dé man was voor dit nieuwe, grootse spelprogramma. We zijn ontzettend blij dat we voor SBS6 zo’n mooie internationale titel naar Nederland hebben kunnen halen en hopen onze kijkers er veel plezier mee te doen dit najaar.”

The Wheel wordt geproduceerd door Warner Bros. International Television Production Nederland B.V. Het programma is vanaf het najaar te zien op SBS6 en KIJK.nl.

Foto Rob Kemps: William Rutten

www.sbs6.nl/thewheel
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie