Eurosport blijft Roland Garros uitzenden tot 2026
16-06-2021 13:43:00 | Door: David de Jong | hits: 2013 | Tags:

Discovery heeft het contract met de Fédération française de Tennis (FFT) verlengd en hiermee de utizendrechten van het tennistoernooi Roland Garros tot en met 2026 zeker gesteld voor Eurosport. Op 13 april 2021 heeft de FFT een tender uitgeschreven hiertoe.

Het gaat om de exclusieve uitzendrechten in 50 landen, waaronder Nederland. In Frankrijk behoudt de publikle omroep France Televisions de uitzendrechten die het tennistoernooi op France 2 blijft uitzenden. Eurosport zendt sinds haar oprichtingsjaar 1989 Roland Garros uit.

Discovery zal naast de uitzending op Eurosport het Franse tennistoernooi ook via de streamingdienst Discovery+ aanbieden waarbij alle wedstrijden te zien zijn.

Gilles Moretton, President van Fédération Française de Tennis: "Deze samenwerking met Discovery, een bedrijf met zo een groot bereik is een voorbeeld hoe Roland Garros haar ambities op het internationale podium bereikt. Met deze partnership is ons gezmaenlijk doel om een unique ervaring te bieden aan alle Europese Roland Garros-fans."

Andrew Georgiou, President van Eurosport en Global Sports Rights & Sports Marketing Services bij Discovery: "Onze relatie met Roland Garros is er al vele jaren en gedurende deze periode hebben we consistent groeiende kijkcijfers geleverd en zijn we gecommiteerd als betrouwbare partner van FFT. Men heeft erkend dat we het grootste publiek kunnen bereiken met de grootste expertise en de meest innovatietechnologie. Door een hernieuwde langetermijn-partnership aan te gaan met FFT gaan we door met het bieden van wereldklasse tennis en bereiken daarmee elk jaar miljoenen fans in heel Europa."

Discovery, en daarmee ook Eurosport, zal per medio 2022 naar verwachting onderdeel worden van Warner Bros. Discovery.

www.fft.fr
www.rolandgarros.com
www.eurosport.nl
www.eurosport.com
www.discovery.com
www.discoverybenelux.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie