Eurosport pakt uit met Giro d'Italia
10-05-2019 10:47:15 | Door: Saskia van Weert | hits: 3793 | Tags:

De 102e editie Giro d’Italia gaat op zaterdag 11 mei 2019 van start en is via televisie te volgen op Eurosport. De zender zendt de etappes live uit via Eurosport 1 en de Eurosport Player.

De zender heeft ruim 100 uur aan uitzendingen, livestreams, een preview en analyse van iedere etappe vanuit Italië, interviews, een vodcast en exclusieve content van onder meer Team Sunweb ingepland.

Het commentaar tijdens deze Ronde van Italië wordt voor het derde jaar op rij verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon. Het team dat de uitzendingen in Italië gaat begeleiden bestaat uit Mark de Bruijn, Sander Kleikers en Bobbie Traksel. Mark de Bruijn zal de interviews bij de start en finish verzorgen. Sander Kleikers en Bobbie Traksel zullen iedere etappe voor- en nabeschouwen.

Daarnaast is er vanaf zaterdag 2 mei dagelijks de vodcast Kop over Kop in de Giro met Sander Kleikers en Bobbie Traksel (ook als podcast beschikbaar). Iedere ochtend nemen ze het nieuws van de dag door, analyseren ze de etappe van de dag ervoor en blikken ze vooruit op wat er op het programma staat in de Giro d’Italia.

Gijs Poortman, Head of Sports Eurosport Benelux: “We maken ons op voor het startschot van de eerste grote ronde van het jaar. De Giro d’Italia heeft de laatste jaren nog meer aan prestige en uitstraling gewonnen en met de romantiek van Italië, het prachtige parcours en toppers als Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Primož Roglič belooft het weer een schitterende editie te worden.”

www.eurosport.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie