Eyeforce en Red Bull presenteren Mission Kibo: Follow the wind
08-11-2017 17:32:34 | Door: | hits: 1985 | Tags:

In de 40 minuten durende film volgt kitesurfer Jerrie van de Kop de wind cyclus tussen de warme wateren van Zanzibar naar de koude pieken van de Kibokrater op de top van de Kilimanjaro in Tanzania. Hij gebruikt daarvoor alleen windaangedreven voertuigen zoals een blokart, kitewing, kiteboard, landboard, hydrofoil en snowkite gear. Hij vraagt daarmee aandacht voor de smeltende gletsjers op de top van de berg. Zijn missie staat in het teken van het presenteren van een oplossing voor klimaatverandering; global cooling.

De film die in co-productie van Eyeforce en Red Bull Media House werd gemaakt, combineert actiebeelden met een inspirerend verhaal.

Bob van de Gronde, regisseur van Eyeforce: “Het was voor het eerst dat we een film konden maken waarin een goed doel en een extreme sportmissie op zo’n toffe manier konden combineren. We hopen daarmee in onze doelgroep een simpele oplossing voor een groot probleem onder de aandacht te brengen.“

Van de Kop is de eerste persoon die ooit op de sneeuw in de krater van Kilimanjaro heeft gesnowkite. De krater van de Kilimanjaro bevindt zich op 5700 meter hoogte, en wordt door de lokale Masaibevolking de witte berg genoemd door zijn besneeuwde toppen. Wetenschappers verwachten echter dat de gletsjers en de sneeuw in 2020 verdwenen zullen zijn als gevolg van klimaatverandering.

Mission Kibo: Follow the Wind is 24 november gratis op Redbull TV te zien.

Credits:
Client: Justdiggit & Merrell | Agency: Eyeforce | Producent: Egon Feiner | Co-producent: Red Bull Media House  | Regisseur: Bob van de Gronde

www.eyeforce.nl
www.redbullmediahouse.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie