F1-wereldkampioen Max Verstappen zorgt voor records op Ziggo-netwerk
13-12-2021 10:48:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1328 | Tags:

De Formule 1-slotrace trok een recordaantal kijkers en zorgde ook voor een extreem hoog dataverbruik in de middag bij Ziggo. Zondag keken er in totaal ruim 5,3 miljoen mensen naar de race in Abu Dhabi. Het record van het totale dataverbruik in de middag is gisteren met 7 procent verder aangescherpt.

Het vorige kijkcijferrecord stond op naam van de Formule 1-race van Zandvoort in september 2021. In totaal keken er op dat moment bijna 3,5 miljoen mensen, van wie ruim 425.000 via Ziggo GO, de mobiele app. Het oude record is daarmee met ruim 1,8 miljoen verbroken. De slotrace in Abu Dhabi was door Ziggo voor heel Nederland kosteloos beschikbaar gesteld via het open stellen van het betaalkanaal Ziggo Sport Select.

Via Ziggo GO keken gisteren 416.000 mensen op hun smartphone of tablet naar de Formule 1-afsluiting van dit jaar. Daarmee blijft het record staan op 557.000, dat werd gevestigd tijdens de Formule 1-race in Mexico van 7 oktober 2021.

De uitzending van de race in Abu Dhabi was de laatste Grand Prix van de Formule 1 die Ziggo live mocht uitzenden. De volgende Grand Prix in Bahrein op 20 maart 2022 zal door de streamingdienst Viaplay worden uitgezonden die de rechten tot en met 2025 heeft verworven. Zes races zullen door Viaplay gratis worden uitgezonden, terwijl de race in Zandvoort ook door de NOS op NPO1 zal worden uitgezonden. De overige races zijn alleen voor Viaplay-abonnees te zien. De kans dat Ziggo Sport nog dit soort kijkcijfers zal halen is met het verdwijnen van de Formule 1-rechten aldaar, klein.

Foto: FIA.com/Press Images

www.ziggo.nl
www.fia.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie