FIFA lanceert gratis voetbalstreamingdienst FIFA+
13-04-2022 16:15:00 | Door: David de Jong | hits: 1527 | Tags:

De internationale voetbalbond FIFA heeft onder de naam FIFA+ een gratis streamingdienst gelanceerd. De dienst zal live voetbal uit de hele wereld, interactieve games, nieuws, informatie over toernooien, series en documentaires uitzenden.

Gianni Infantino, president van FIA: “Dit project vertegenwoordigt een culturele overgang waarbij verschillende soorten voetbalfans die met elkaar in verbinding willen staan en het spel willen ontdekken. Dit is een belangrijk onderdeel vna mijn visie voor 2020-2023. Het zal democratisering van het voetbal bevorderen en we zijn blij dit te delen met de fans.”

Eind 2022 zal FIFA+ 40.000 live wedstrijden van 100 leden van de zes conferedaties uitzenden inclusief 11.000 wedstrijden van het vrouwenvoetbal. De Deense superliga, de Poolse Ekstraklasa en de Slowaakse Fortuna Liga zullen vanuit Europa te zien zijn.

Wedstrijden wereldwijd

FIFA+ biedt de mogelijkheid om voetbalwedstrijden te zien die eerder niet in de hele wereld beschikbaar waren; daarbij gaat het om zowel de competities voor mannen, vrouwen en jongeren. Bij de start zijn 1400 wedstrijden te zien. De sdienst zal in het begin beschikbaar komen in het Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans. In juni 2022 komen daar nog zes talen bij.

Ook zijn alle historische WK’s te zien, oftewel 2000 uur aan archiefcontent. Daarbij kunnen ze wedstrijden, hoogtepunten, goals en magische momenten terugzien. Het gaat om alle WK’s vanaf de jaren ’50.

Match Centre, News & Gaming

In het zogeheten Match Centre kunnen gebruikers de data vinden van 400 mannen- en 65 vrouwencompetities met dagelijkse updates. Daarbij kunnen ze meedoen aan spellen en voorspellingen doen.

FIFA+ zal ook originele content aanbieden waaronder documentaire(series), talkshows en meer. Dit zal in 11 ondertitelde talen worden aangeboden waarbij het zal gaan over voetbal in 40 landen. Het gaat om het Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Indonesisch, Japans, Portugees, Chinees en Duits.

Aanbod series

Bij de lancering zullen onder meer de volgende documentaire(series) The Happiest Man in the World (over Ronaldo de Assis Moreira oftewel Ronaldinho), Capitain Season 1 (over de aanvoerders Luka Modrić (Kroatië), Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon), Brian Kaltak (Vanuatu), Andre Blake (Jamaica), Hassan Maatouk (Libanon) en Thiago Silva (Brazilië) die gevolgd worden in aanloop naar het WK Voetbal 2022).

Verder zijn Croatia: Defining a Nation (over voetbal in Kroatië), HD Cutz (over kapper Sheldon Edwards met onder meer Paul Pogba en Antonio Rudiger), Dani Crazy Dream (over Dani Alves), Golden Boot (interviews met onder meer Ronaldo Nazario), Icons (een documentaireserie over vrouwenvoetballers Wendie Renard, Lucy Bronze, Asisat Oshoala, Carli Lloyd en Sam Kerr) en Academies (over RSC Anderlecht) te zien.

www.fifa.com
www.fifaplus.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie