FIRST en Viacom Benelux gaan strategische samenwerking aan
08-10-2019 15:39:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1803 | Tags:

Mediabedrijf Viacom International Media Network Benelux en productiemaatschappij NewBe gaan samenwerken rondom het YouTube-platform FIRST.

FIRST is een talent-driven YouTube-kanaal met gemiddeld 4 miljoen views per maand. Het is één van de grootste jongerenplatforms op YouTube in Nederland. De mix van online jongerenbereik, content-cultuur en productiemogelijkheden sluit direct aan bij de groeistrategie van Viacom Benelux.

Maurice Hols, Executive Vice President en General Manager van Viacom Benelux: “Ik ben enorm blij met de strategische samenwerking, die veel meer betekent dan alleen het toevoegen van een YouTubekanaal aan het Viacom-portfolio. FIRST heeft een leidende positie in de Nederlandse contentcultuur voor jongeren en past strategisch perfect in onze groeistrategie om jongeren op alle platformen waar zij actief zijn, te bereiken met de content waar ze het met hun vrienden over hebben.”

Jeroen Koopman, Founder en Creative Producer NewBe: “We zijn heel trots dat we voor FIRST in Viacom onze nieuwe strategische partner hebben gevonden. Met sterke merken als MTV, Comedy Central en Spike hebben ze laten zien de jonge doelgroep zowel lineair als online goed te begrijpen en daarin de focus te leggen op lange termijn groei. Ik ben ervan overtuigd dat we gezamenlijk FIRST de komende jaren kunnen laten groeien tot het grootste online jongerenmerk, juist door de creatieve vrijheid bij het FIRST team te laten.”

www.vimnswemea.com
www.viacom-solutions.nl
www.newbe.nl
YouTube-kanaal FIRST

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie