FilmBox start in Nederland bij Canal Digitaal
03-05-2021 19:27:00 | Door: David de Jong | hits: 4951 | Tags:

De filmzender FilmBox start per 4 mei 2021 via Canal Digitaal. FilmBox levert een gevarieerd aanbod van Hollywood blockbusters, klassiekers en populaire series zonder reclameonderbrekingen.

De zender zal beschikbaar komen via het basispakket (Riant) en hogere pakketten van satellietaanbieder Canal Digitaal. De komende maanden is het de bedoeling dat de zender ook via het Online.nl en het IPTV/OTT-aanbod van Canal Digitaal beschikbaar komt. Er zijn geen afspraken gemaakt over het aanbieden van on demand aanbod van FilmBox. De zender heeft geen exclusieve afspraken gemaakt met Canal Digitaal; andere providers kunnen de zender ook aanbieden. FilmBox zegt desgevraagd in gesprek te zijn met de grotere Nederlandse providers over doorgifte van FilmBox en verwacht de komende maanden uitbreiding van doorgifte aan te kunnen kondigen. Ten behoeve van de Nederlandse markt heeft SPI International een specifiek Nederlandse versie gelanceerd die in HD uitzendt. 

Het merk is met name actief in Oost-Europa en Turkije en kent ook een on demand-aanbod dat vooralsnog niet in Nederland beschikbaar zal komen Het merk bereikt aldaar meer dan 30 miljoen huishoudens. In Nederland is eigenaar SPI International sinds 1 augustus 2021 actief met Film1, dat lineaire zenders en on-demand aanbod heeft.

Desgevraagd geeft SPI Internationaal aan dat Film1 een uitgebreid on demand aanbod aanbiedt van op elk moment zo'n 300 films en vier lineaire zenders die op thema geprogrammeerd worden: Premiere, Action, Family, Drama. Filmbox is een breder geprogrammeerde zender met films in verschillende genres en TV series. FilmBox is een lineaire zender zonder on demand aanbod. Veel van de titels op Film1 zullen exclusief op Film1 te zien zijn of, indien ze uiteindelijk terug komen op Filmbox, veel eerder op Film1 te zien.

Christiaan Puper, Vice-President Country Manager Benelux bij Canal+ Luxembourg (eigenaar van Canal Digitaal): “We zijn ontzettend blij dat we voor onze klanten FilmBox aan het aanbod kunnen toevoegen. Er is op dit moment een onstilbare honger naar interessante content. De afgelopen periode hebben we ons on demand aanbod al flink uitgebreid met content van ons moederbedrijf Canal+ en andere grote partijen. In deze lijn is de toevoeging van FilmBox als vast kanaal een mooie vervolgstap. Met ons onderscheidende aanbod denken we een rijke toevoeging te zijn op de gevestigde markt.”

Berk Uziyel, CEO bij SPI International: “De lancering van FilmBox in Nederland is een mijlpaal voor SPI International. Het zal de manier waarop Nederlandse kijkers content consumeren veranderen. We zijn verheugd om met de uitbreiding van FilmBox in Nederland voorop te lopen met onze jarenlange partners bij Canal+ Luxembourg die onze toewijding delen om content van topkwaliteit betaalbaarder en toegankelijker te maken.”In de maand mei zijn 10 Things We Should Do Before We Break Up (2019) met Christina Ricci en Hamish Linklater, regisseur Steven Soderbergh’s Unsane (2018) met Claire Foy en misdaaddrama Crypto (2019) met Beau Knapp, Luke Hemsworth, Kurt Russell en Alexis Bledel. Daarnaast is de Netflix-serie Narcos te zien op FilmBox, waar kijkers de eerste drie seizoenen en het vierde seizoen met de titel Narcos: Mexico op maandag kunnen zien en de herhalingen op zondag.

www.filmbox.nl
www.spiintl.com
www.canaldigitaal.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie